Het Belang van Limburg

“Voel me 110 procent”

David Goffin klopt toptalent en nummer vier Zverev

- Gunther DE VOS

David Goffin (ATP 7) heeft meteen laten zien dat hij klaar is om in 2018 verder de tennisheme­l te bestormen. De Sportman van het Jaar versloeg op de Hopman Cup in Perth Alexander Zverev (ATP 4) met uitstekend tennis. “Misschien bekijken de mensen me anders nu, maar ik leg me geen druk op”, vertelde hij.

DAVID GOFFIN ALEXANDER ZVEREV 6 3 6 3

Amper 36 dagen na de verloren finale van de Masters, stond Goffin gisteren in het Australisc­he Perth alweer op de baan. De tegenstand­er op het prestigieu­ze landentorn­ooi was meteen een klepper: Alexander Zverev, de Duitse nummer vier van de wereld. De 27-jarige Luikenaar klopte Zverev in twee sets (6-3, 6-3) na een uitstekend­e prestatie. “Een betere start van het jaar kon ik me niet inbeelden”, genoot Goffin na afloop.

Je bouwt al meteen verder op je prestaties van eind 2017.

“Het voelt alsof ik geen vakantie had. Ik blijf gewoon doorgaan op hetzelfde ritme. Ik speelde mijn allerbeste tennis op de laatste tornooien van het voorbije jaar. Als ik nog wat werk aan mijn opslag, moet ik snel mijn beste niveau opnieuw kunnen halen. Ik heb nog een week hier in Perth, dan twee matchen op de Kooyong Classic in Melbourne en een week training in Melbourne om er helemaal te staan op de Australian Open.”

Ben je verrast dat je zo snel al opnieuw zo goed bent?

“Ik voelde bij het hervatten van de training al dat het goed zat. Fysiek voel ik me 110 procent. Ik heb geen last meer van de knie. Ik hoop dat ik er nu voor altijd van verlost ben.”

Kan het feit dat je nauwelijks rust had, je later nog zuur opbreken?

“Twee weken: het is duidelijk dat de rustpauze te kort was. Daarna had ik maar tien dagen training voor ik al op het vliegtuig naar Australië stapte. Ik moet ervoor opletten dat mijn programma niet te druk wordt, om vermoeidhe­id te vermijden. Na de Australian Open zullen we de balans opmaken.”

Je voelt hier bij tegenstand­ers en publiek dat er rekening met je wordt gehouden om tot het einde mee te gaan op de Grand Slams.

“Ik ga het niet verstoppen: die toppers kloppen, voelde geweldig. Ik wil dat nog proberen te doen. Misschien bekijken de mensen me nu wel anders, ja. Maar ik blijf me concentrer­en op mijn eigen tennis en moet op een hoog niveau blijven spelen. Ik probeer mezelf geen extra druk op te leggen of te laten opleggen. Ik ga niet zeggen dat ik tot het einde moet meegaan op de Grand Slams. Dat heeft geen enkele zin. Er is zo veel dat kan gebeuren: nieuwe opkomende spelers, de warmte waar je je moet aan aanpassen. Je hebt niet alles in de hand.”

Je speelde en verloor ook nog het gemengd dubbel met Elise Mertens. Een primeur voor jou?

“Het was inderdaad de eerste keer dat ik gemengd dubbel speelde. Dat was ook een goede voorbereid­ing voor mij. Je oefent in zo’n wedstrijd toch een andere manier van spelen. Ik heb gekozen voor de Hopman Cup omdat ik hier zeker ben van minstens een week lang wedstrijde­n op hoog niveau zonder afhankelij­k te zijn van het resultaat. Ik kan hier intensief trainen en wedstrijde­n spelen tegelijk. Ik heb vanochtend nog met Federer op de baan gestaan om te trainen en had een match ’s avonds. En ik kan me ook nog voorbereid­en op de warmte voor de Australian Open. Bovendien speel ik altijd graag voor België.”

 ?? FOTO AFP/INSTAGRAM ?? David Goffin mocht voor een exclusief publiek zijn teamgenote Elise Mertens voorstelle­n op het eindejaars­feestje in Australië. En dat deed hij met een kwinkslag. “Jullie zullen wel zien: ze is een leuk meisje”, zei hij. “Zelfs al heeft ze me daarnet...
FOTO AFP/INSTAGRAM David Goffin mocht voor een exclusief publiek zijn teamgenote Elise Mertens voorstelle­n op het eindejaars­feestje in Australië. En dat deed hij met een kwinkslag. “Jullie zullen wel zien: ze is een leuk meisje”, zei hij. “Zelfs al heeft ze me daarnet...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium