Het Belang van Limburg

“Samen naar de kinesist”

Geblesseer­de Lotte Schaekers vindt steun bij zus Hanne

- Rob KWANTEN

Setter Hanne Schaekers gidste Wellen (1e divisie dames) iets voor Kerstmis naar de overwinnin­g in Veltem-Beisem. Aandachtig toeschouwe­r was haar zus Lotte, nog herstellen­de van een blessure bij Datovoc Tongeren. “Veel mensen denken dat we een tweeling zijn. Maar we verschille­n wel degelijk een jaar”, lacht Lotte. Na een veelbelove­nd seizoenbeg­in sloeg voor Lotte (27) uitgereken­d tegen haar ex-club As het noodlot toe. “Ik kwam slecht neer na een rake smash”, zucht ze. “De hele sporthal was in shock, zeker omdat ik het uitschreeu­wde van de pijn. Hanne vergezelde me naar spoed. Niemand dacht daar aan een zware blessure. Pas dagen later werd ik met de neus op de feiten gedrukt: voorste kruisband volledig gescheurd en mediale band gedeelteli­jk ingescheur­d. Ik werd al snel geopereerd.” “De enige persoon die je in zo’n geval niet kan helpen ben… jezelf”, zegt de kinesiste. “Het ergste is de verveling. Die is bij momenten niet te harden. En probeer maar eens iets uit de koelkast te pakken als je op krukken loopt. Maar gelukkig was er mijn zus om me bij te staan.” “We hebben altijd een heel goede band gehad”, pikt wiskundele­rares Hanne (26) in. “Die is de laatste maanden alleen maar sterker geworden. We hebben heel veel tijd samen doorgebrac­ht. Samen naar de kinesist, boodschapp­en doen, shoppen, ... We zijn de grootste fans van elkaar, maar tegelijker­tijd ook de grootste critici. Als ik een fout maak, krijg ik dat na de match sowieso op mijn boterham. En omgekeerd.”

Elk een andere club

De fysieke

gelijkenis

tussen

de zusjes Schaekers is bijzonder treffend. “Veel mensen denken dat we een tweeling zijn”, lacht Lotte. “Maar we verschille­n dus wel degelijk een jaar. En ook qua karakter zijn er niet zo veel raakpunten. Ik ben emotionele­r van aard, terwijl Hanne heel realistisc­h ingesteld is.”

Hanne en Lotte verbaasden vriend en vijand door na vorig seizoen voor het eerst in hun carrière elk een andere club te kiezen. “We doorliepen samen de jeugdwerki­ng bij Maaseik”, dixit Hanne. “Vervolgens speelden we 3 jaar bij Hechtel en 7 jaar bij As. Na vorig seizoen hadden we beiden het gevoel dat we moesten vertrekken. Lotte wilde in Liga A blijven, ik had op mijn beurt nood een stap terug te zetten. Om vertrouwen te tanken na een heel moeilijk jaar. ““Maar ik denk dat we ooit nog eens samen op het veld staan”, gaat Lotte verder. “Als het niet op nationaal niveau is, dan misschien later in de recreatiev­e competitie­s. Beachen hebben we ook wel eens gedaan, maar dat durft wel eens uitmonden in gekibbel”, grinnikt de Tongerse opposite, die net na Kerstmis voor het eerst weer zonder krukken kon lopen. Volleyball­en zit er dit seizoen jammer genoeg niet meer in.

 ?? FOTO VDB ?? De zusjes Lotte (links) en Hanne Schaekers brachten de eindejaars­feesten samen door in Koksijde.
FOTO VDB De zusjes Lotte (links) en Hanne Schaekers brachten de eindejaars­feesten samen door in Koksijde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium