Het Belang van Limburg

“Voor 100.000 euro schade aan manege”

-

Het dak van ruiterspor­tcentrum Sint-Antoniusho­eve werd door de storm zwaar beschadigd. “Bovendien is het water vanaf de weilanden onze kelders binnengest­roomd, al ons materiaal daar is vernield.”

“De rijhal in Kortessem kan door de schade een tijd niet gebruikt worden, de geplande kinderkamp­en zijn allemaal geannuleer­d”, vertelt eigenaar Pascal Beunkens.

De schade loopt volgens hem tegen de 100.000 euro. “Door de wind vlogen de dakplaten van de 800 vierkante meter grote rijhal alle kanten op. Grote stukken van het dak zijn in de manege gevallen. De paarden werden door het lawaai erg onrustig en moesten gekalmeerd worden. Bij overmaat van ramp konden de aangrenzen­de weilanden de regen niet meer slikken. Het grachtwate­r stroomde onze kelders binnen, tegen de ochtend stond het water er bijna een meter hoog. Al het materiaal dat er lag opgeslagen voor onze aanpassing­swerken, is vernield.” De brandweer van West-Limburg kon het resterende deel van het dak met houten balken vastzetten en pompte het water uit de kelders. Het zal twee tot drie weken duren voor de manege de deuren weer kan openen.

 ?? FOTO JOGE ??
FOTO JOGE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium