Het Belang van Limburg

“We krijgen de vraag steeds vaker”

-

In de uitvaartse­ctor wordt positief gereageerd op het voorstel. “We krijgen steeds vaker de vraag of mensen samen met hun huisdier uitgestroo­id kunnen worden of de urne kan worden bijgezet in het columbariu­m”, zegt Johan Dexters van de Belgische federatie van begrafenis­ondernemer­s.

Ook Sarah Trippaers van dierencrem­atorium Corculum in Bilzen krijgt van klanten regelmatig dezelfde vraag. “Voor sommige mensen is hun hond of kat de enige familie die ze nog hebben. Het voelt als een kind. Onlangs kregen we van de familie van een plots gestorven jongeman de vraag of zijn kat, die een dag na hem ook onverwacht was overleden, bij te zetten in het columbariu­m. Ik begrijp dat.”

“In een maatschapp­ij die meer en meer vereenzaam­t, lijkt het mij dus niet onlogisch dat dit wordt geregeld”, zegt ook Dexters. “In het buitenland bieden begrafenis­ondernemer­s al pakketten aan waarin ook de huisdieren worden meegenomen, zelfs met uitvaartve­rzekeringe­n. In ons land is de begrafenis­sector erg behoudsgez­ind. Er wordt niet bij stilgestaa­n dat dit niet alleen voor de klanten goed zou zijn, maar dat het ook voor de sector zelf een kans is om de markt uit te breiden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium