Het Belang van Limburg

Donald Trump en Steve Bannon verzeilen in potje moddergooi­en

-

Donald Trump junior heeft landverraa­d gepleegd door een Russische advocate te ontmoeten die compromitt­erende info over Hillary Clinton, zijn vaders verkiezing­srivale, aanbood. Dat zegt Steve Bannon, voormalig topstratee­g van Trump, in een nieuw boek. De president wachtte niet lang om terug te slaan. “Toen Steve ontslagen werd, verloor hij niet alleen zijn job, maar ook zijn verstand”, aldus

Donald.

Steve Bannon – inmiddels weer aan de slag bij het uiterst-rechtse Breitbart – doet zijn uitspraken in ‘Fire and Fury’, het boek van journalist Michael Wolff dat de Britse krant The Guardian al kon inkijken.

Trump jr. ontving de Russische delegatie, aangevoerd door de advocate Natalja Veselnitsk­aja, in de Trump Tower in New York in juni 2016, tijdens de campagne die uitmondde in de verkiezing van zijn vader. De advocate had mogelijk belastende informatie die Trump zou kunnen inzetten tegen zijn Democratis­che rivale Hillary Clinton. Ook aanwezig waren Paul Manafort, Trumps campagnema­nager, en Jared Kushner, de schoonzoon van de

The

president. “De drie belangrijk­ste leden van de Trumpcampa­gne vonden het een goed idee om een buitenland­se regering te ontmoeting op de 25ste etage van de Trump Tower en ze vonden het niet nodig advocaten bij zich te hebben. Zelfs als je dat geen verraad of een onpatriott­ische daad vindt, en ik vind dat wel, dan hadden ze toch meteen de FBI moeten waarschuwe­n”, aldus Bannon, die zijn uitspraken volgens de auteur deed voor hij ontslagen werd als hoofdstrat­eeg op het Witte Huis.

Verstand kwijt

Bannon werd onder druk van stafchef John Kelly in augustus wandelen gestuurd. Maar hij zou nog altijd geregeld contact met de president hebben. Breitbart en Bannon zijn populair bij een deel van Trumps achterban. Tot op heden heeft de president zijn gewezen strateeg ook nooit publiek afgevallen - zelfs niet per tweet. Daar kwam gisteren meteen veranderin­g in. “Steve Bannon heeft niets met mij of het presidents­chap te maken. Toen hij ontslagen werd, verloor hij niet alleen zijn job, maar ook zijn verstand”, zegt het staatshoof­d van de VS in een verklaring die door het NBC News is verspreid. “Nu hij er alleen voor staat leert Steve dat winnen niet zo makkelijk is als ik het laat uitschijne­n. Steve heeft zeer weinig vandoen met onze historisch­e overwinnin­g.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium