Het Belang van Limburg

Alley stopt met galerie maar blijft expo’s organisere­n

-

In 2018 zal Galerie Alley uit het straatbeel­d verdwijnen in de Hasseltse Dorpsstraa­t. Maar bezielers Daan Linsen en Debora Lauwers blijven exposities organisere­n om design en street art te promoten op andere locaties. “Het zou jammer zijn om onze knowhow niet meer te gebruiken”, zegt Linsen. Negen jaar lang haalde Alley designers en street-artkunsten­aars naar Hasselt. Maar omwille van praktische omstandigh­eden gaan Linsen en Lauwers in mei dit jaar stoppen met hun fysieke galerie. “We zetten ons werk wel voort op andere locaties”, zegt Daan Linsen. “We hebben goede banden met designers en street-artartiest­en. Het zou jammer zijn om onze knowhow niet meer te gebruiken. Daarom gaan we expo’s blijven organisere­n, alleen zullen die niet meer in onze galerie te zien zijn. We hebben momenteel gesprekken met onder andere C-Mine Cultuurcen­trum in Genk en met de Universite­it Hasselt. Ook plekken buiten Limburg zijn mogelijk.”

Eerst zijn er nog drie expo’s in Alley zelf: volgende week toont de Britse designer Supermunda­ne 71 posters gebaseerd op songtekste­n. Later speelt Debora Lauwers er een thuismatch en de Duitse designer Eike König, die met zijn bureau Hort campagnes maakt voor Nike en Booka Shade, is de klepper die het licht uitdoet. Alley organiseer­de ook grafische evenemente­n zoals Beyondergr­ound en Motives Festival. Beyondergr­ound zal niet meer plaatsvind­en wegens te druk, maar Motives blijft bestaan. “Als is er geen vaste afspraak met Hasselt. Motives kan in de toekomst dus ook op andere locaties plaatsvind­en.”

 ?? FOTO SM ?? Samen met Galerie Alley verdwijnt ook Beyondergr­ound, het festival dat verantwoor­delijk is voor heel wat Hasseltse street art, zoals deze Hell’O Monsters op de Silo.
FOTO SM Samen met Galerie Alley verdwijnt ook Beyondergr­ound, het festival dat verantwoor­delijk is voor heel wat Hasseltse street art, zoals deze Hell’O Monsters op de Silo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium