Het Belang van Limburg

Meer model dan tennisster

EUGENIE BOUCHARD schittert voorlopig meer in badpak dan op de tenniscour­t

- Van onze verslaggev­er Gunther DE VOS in Perth

Ze blijft de show stelen met haar looks en frivole kiekjes, maar wat Eugenie Bouchard de laatste jaren sportief presteert is ondermaats. Op de Hopman Cup speelt Genie vandaag tegen Elise Mertens, maar Bouchard lijkt momenteel geen partij voor de Hamontse. Wie zorgt er op de Hopman Cup in Perth voor de meest populaire strandfoto’s? Inderdaad, Eugenie Bouchard. En wie blijft er op de Hopman Cup sportief alweer onder de verwachtin­gen? Jawel, diezelfde Eugenie Bouchard. De 23-jarige Canadese haalde in 2014 de finale van Wimbledon en de halve finale op de Australian Open en Roland Garros. De tenniswere­ld leek aan haar voeten te liggen. Maar Bouchard kon die grote belofte erna niet meer waarmaken.

Niet dat Bouchard uit beeld verdween. Integendee­l. De Canadese bleef en blijft het nieuws halen, maar dan wel met prikkelend­e foto’s op sociale media of door op date te gaan na weddenscha­ppen op Twitter. Niet met sportieve prestaties. Op de WTA-ranglijst is Bouchard, ooit nummer vijf van de wereld, intussen weggezakt naar de 83ste plaats.

Ook deze sporters schitterde­n (vooral in bikini)

Ook op de Hopman Cup kan Bouchard allerminst overtuigen. Ze verloor kansloos tegen Kerber en Gavrilova. Nochtans gooide de Canadese de voorbije weken haar sportieve omkadering door elkaar in de hoop het tij te keren. Harold Solomon (excoach van Capriati and Courier) en Robbye Poole (ex-sparring partner van Serena Williams) versterkte­n haar team. Maar voorlopig dreigt Bouchard toch de weg op te gaan van Anna Kournikova: meer model dan tennisster. Komt het genie nog uit de fles? Bouchard zelf gaf in Perth alvast aan dat de weg naar boven nog lang is. “Hoelang het zal duren? Zolang als nodig is”, vertelde ze. “Dat moet ik aanvaarden. Ik kan alleen maar hard blijven werken. Ik verwacht niets van mezelf voor de eerste helft van 2018. Er zijn veel veranderin­gen en dit is een project van lange termijn. Ik geniet van het tennis en ben blij nog op de tornooien aanwezig te kunnen zijn terwijl ik werk aan mijn terugkeer.”

Frustratie­s

Dat de frustratie­s toch toenemen, kon Bouchard niet verbergen na haar nederlaag tegen Kerber. “Ik moest om tien uur ’s ochtends spelen. Dat is te vroeg. Ik ben dan nog niet wakker.”

En ook over de randactivi­teiten

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium