Het Belang van Limburg

Vini’s-Hutte: Houthalens­e derby in tweede afdeling

-

In de tweede afdeling van het bedrijfsvo­etbal speelt de nummer vier, FC Vini’s, zaterdag tegen leider FC Hutte. Een pittige Houthalens­e derby tussen de twee nieuwkomer­s in de KLBS, met aan de ene kant de beste aanval en aan de andere de beste verdedigin­g van tweede.

Voor wie het niet zou weten: FC Vini’s is ontstaan uit Statie Zolder, dat vorig seizoen ophield te bestaan in vierde provincial­e. “De fervente supporters zijn ons gevolgd”, zegt speler-secretaris Damiano Bresciani. “Ook trainer Freddy Mathijs is meegekomen, terwijl de voorzitter van Zolder nog bijna elke match komt kijken. In feite is alleen de naam veranderd. Het wordt een speciale match tegen FC Hutte. Als we winnen, komen we naast hen op kop.”

Promotiedr­oom

“Sinds voorzitter Ben Olech er zijn schouders heeft ondergezet, loopt het bij ons als een trein”, zegt Hutte-secretaris Tim Castignani. “Wij kunnen nu rekenen op een twintigtal spelers. Dat is echt een weelde voor onze T1 Marc Nijs. Het zou wat zijn, mochten we in ons eerste bestaansja­ar promoveren. Als die kans zich voordoet, zullen we ze niet laten liggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium