Het Belang van Limburg

Droogkast zet garage in brand

-

Woensdagav­ond heeft een hevige brand gewoed in een huis in de Koeketerst­raat. In een aangebouwd­e garage vatte een droogkast vuur met een hevige rookontwik­keling tot gevolg. Door de hitte brak een raam en was er zelfs even een uitslaande brand. Gelukkig sloeg de bewoner tijdig alarm en kon de brandweer het woongedeel­te zelf vrijwaren.

“Rond 22 uur ’s avonds liep het mis. De droogkast die op de wasmachine stond, is beginnen branden”, vertelt Frans Van Rooij, de voormalige Nederlands­e profvoetba­ller die in de jaren ’80 zijn carrière begon bij PSV en later nog speelde Standard Luik. “Het berghok is helemaal uitgebrand. De tegels zijn van de muur gesprongen en ook een raam is gesprongen, allemaal door de hitte. We waren in huis, maar daar merkten we het pas toen we een vreemd gekraak in de keuken hoorden. Alsof iemand steeds heviger aan het raam zat te prutsen. Niet lang nadat ik ging kijken, gingen hier in de gang de rookmelder­s af.”

De garage binnengaan was geen optie. “De rook was toen al zo dik, daar was geen beginnen aan. Onmiddelli­jk heb ik de brandweer verwittigd. Met de tuinslang, die het gelukkig nog deed, heb ik wel al wat van buitenaf proberen te blussen.” De brandweer van hulpverlen­ingszone Noord-Limburg had het vuur snel onder controle. “In huis zaten we zonder stroom, maar de schade is het grootst in de garage. Mijn wagen stond binnen, het is nog nagaan of die veel schade heeft opgelopen.”

 ?? FOTO GVB ?? De brand ontstond in de droogkast.
FOTO GVB De brand ontstond in de droogkast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium