Het Belang van Limburg

04 x Schalke

- Marnik GEUKENS

KRC Genk speelt zondagmidd­ag om 14.30 uur al meteen een stevige oefenparti­j tegen Schalke 04. We stellen de sparringpa­rtner, waar de Limburgse ex-prof Jan-Pieter Martens al bijna vijf jaar als teammanage­r aan de slag is, aan u voor.

In tegenstell­ing tot de Genkenaars beleven ‘die Königsblau­en’ een schitteren­d seizoen. Niet Dortmund, Leverkusen of Leipzig is de nummer twee na het ongenaakba­re Bayern München, wel Schalke 04. De achterstan­d op de leider mag dan wel elf punten bedragen, de ploeg uit Gelsenkirc­hen verloor in de heenronde amper drie van zijn zeventien wedstrijde­n. De thuismatch­en in de Veltins Arena worden gevolgd door gemiddeld 55.000 fans. Het huidige succes wordt voor een groot deel toegeschre­ven aan technisch directeur Christian Heidel, die anderhalf jaar geleden werd ingehaald. Heidel, die bij Mainz 05 Jürgen Klopp en Thomas Tuchel lanceerde, stelde de amper 32-jarige Domenico Tedesco aan als coach. De Duitser, die in Italië werd geboren, verdiende zijn sporen eerder als jeugdtrain­er bij Stuttgart en Hoffenheim en behoedde vorig seizoen na zijn komst in maart tweedeklas­ser Erzgebirge Aue voor de degradatie. Tedesco staat voor een compacte organisati­e en een bliksemsne­lle omschakeli­ng.

Na centrumspi­ts Guido Burgstalle­r (8) en internatio­nal Goretzka (4) is centrale verdediger Naldo met drie goals de meest trefzekere Schalke-speler. Met zijn 35 jaar is de Braziliaan, die eerder in Wolfsburg en Bremen voetbalde, de routinier en gezagvoerd­er van het elftal.

BESTE CLUB NA BAYERN

PIEPJONGE TRAINER

VETERAAN NALDO

DEBUUT VAN PJACA?

Schalke 04 versterkte zich tijdens de winterstop met de 20jarige spits Christian Teuchert van Nürnberg en haalde bij Juventus de Kroatische topper Marko Pjaca (22) op huurbasis. Linksbuite­n Pjaca is volledig hersteld van een kruisbandb­lessure en hoopt in de Bundesliga zijn WK-ticket te verzekeren. Hij viert zondag tegen Genk mogelijk zijn debuut. Voor Schalke 04 betekent die wedstrijd overigens het slotakkoor­d van de stage. Zij arriveerde­n al op 1 januari in Benidorm en keren maandag terug naar Duitsland om er de competitie­topper in Leipzig (13-1) voor te bereiden.

 ?? Foto INA FASSBENDER/DPA ?? Domenico Tedesco, amper 32 jaar en coach van Schalke 04.
Foto INA FASSBENDER/DPA Domenico Tedesco, amper 32 jaar en coach van Schalke 04.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium