Het Belang van Limburg

Gemiddelde leeftijd bij Hasselt B is 19,5 jaar

-

Frank Schevenels behoort tot het meubilair bij Stevoort. Eerst jaren als speler, later als trainer-coach en jeugdcoörd­inator. Enigszins verrassend ging hij dit seizoen aan de slag bij de B-ploeg van stadsrivaa­l Hasselt BT. Met die ploeg prijkt hij aan de leiding en ontvangt hij zondag... Stevoort, dat zevende staat. “Zowel Hasselt als Stevoort liggen mij nauw aan het hart”, zegt Schevenels (41). “Ik train bij Stevoort trouwens nog de U14. Maar ik ben ook graag bij Hasselt. Zondag ben ik coach van Hasselt en speel ik uiteraard om te winnen.”

Eén van de drie nederlagen tot nu toe leden jullie in Stevoort.

Schevenels: “Stevoort speelde toen een geweldige eerste helft. Hadden ze dat het hele seizoen gedaan, dan stonden ze zeker hoger. Wij waren er toen nog niet klaar voor. We zijn begonnen met een vier op zeven. Daarna hebben we zeven matchen op rij gewonnen. We zijn dus gegroeid. Niet vergeten dat Wouter Screurs definitief naar de A-ploeg is vertrokken en Patrick Cortenraed­e in oktober besliste om te stoppen. Daardoor is de gemiddelde leeftijd van ons team maar 19,5 jaar meer. Spelers die vorig jaar weinig of niet aan de bak kwamen, hebben hun kans gekregen en hebben die met beide handen gegrepen. Ook al ging dat in het begin dus wat moeizaam.”

Wat is het verschil tussen Hasselt en Stevoort?

Schevenels: “Hasselt speelt al een aantal jaren landelijk met hun juniors, cadetten en miniemen, terwijl Stevoort nu geen enkele landelijke ploeg meer heeft. Wat onze B-ploeg en hun team betreft is het verschil dat wij vrij jong zijn en Stevoort meer op de ervaring teert. Het wordt zondag dus jeugd versus ervaring. Nu, je weet: hoe langer je ongeslagen bent, hoe dichter je bij een nederlaag komt. Ik hoop maar dat dat niet zondag is. Maar ons seizoen staat of valt niet met een wedstrijd tegen Stevoort. Voor mij is het natuurlijk speciaal, maar voor de club is het belangrijk welke vooruitgan­g we maken met deze opleidings­ploeg.”

X

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Kim Clijsters (foto inzet) geniet van de dunk van Spicer.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Kim Clijsters (foto inzet) geniet van de dunk van Spicer.
 ?? KH ?? Frank Schevenels wil met Hasselt BT vooorbij ex-ploeg Stevoort.FOTO
KH Frank Schevenels wil met Hasselt BT vooorbij ex-ploeg Stevoort.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium