Het Belang van Limburg

Joyriders rijden meisje van vijf aan en slaan op de vlucht met de nummerplat­en

-

Nadat twee joyriders een fietsend meisje van vijf en haar vader aanreden op het voetpad, sloegen ze door Schaarbeek op de vlucht. In plaats van zich over de zwaargewon­den te bekommeren, vezen ze de nummerplat­en los.

Het bizarre ongeval gebeurde zondagnami­ddag aan de rand van het Schaarbeek­se Josaphat-park. Een vader was er met zijn dochtertje van vijf aan het fietsen. Netjes op het voetpad, ook nog eens gescheiden van de openbare weg door een standplaat­s van huurfietse­n van de stad. Om 15 uur volgde een harde klap toen ze door een blauwe Peugeot van de weg werden gemaaid. Hoe dat kon? Omdat de bestuurder om onduidelij­ke reden niet op de openbare weg reed. Alles wijst op een onrustige joyrider. Vader en dochter geraakten volgens het Brusselse parket zwaargewon­d. Meer nog, het meisje zweefde een tijdje tussen leven en dood.

Inzittende opgepakt

Al leek het medisch bulletin het allerminst­e van de twee inzittende­n hun zorgen. Zij reden zo snel als kon achterwaar­ts en zochten via een naburig speelplein naar een vluchtweg. Om helemaal “onder de radar” te blijven, besloten ze de nummerplat­en vlug van hun wagen te vijzen. Omstaander­s bevestigde­n gisteravon­d dat ze te voet, nummerplaa­t in de hand, wegliepen. Naar de slachtoffe­rs omkijken, deden ze niet. Volgens het parket werd één van hen gisteravon­d opgepakt. ”Het is nog onduidelij­k of het de bestuurder of een passagier is”, zegt woordvoerd­er Denis Goeman. “Naar de tweede persoon wordt actief gezocht.”(phu/amg)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium