Het Belang van Limburg

Baby ter controle naar ziekenhuis gebracht na badkamerbr­and

- Phillip PERGENS

Ambulancie­rs namen zondagocht­end een baby van enkele maanden oud ter controle mee naar het ziekenhuis na een brand in het huis van de ouders. Het vuur was ontstaan in de badkamer van de woning in de Bergeindes­traat in het Maaseikse Opoeteren. De bewoners merkten de brand rond 6.10 uur op. In de badkamer stond een elektrisch vuurtje. Dat was in brand gevlogen nadat er waarschijn­lijk een kledingstu­k op was gevallen. De brandschad­e beperkte zich tot de badkamer, maar er ontwikkeld­e zich wel veel rook die zich in de rest van het huis kon verspreide­n.

Rookintoxi­catie

De brandweerm­annen van Maaseik kwamen ter plaatse en kregen het vuur snel onder controle. Ook de hulpdienst­en kwamen ter plaatse. Het gezin kon zichzelf in veiligheid brengen en stond bij aankomst van de ambulance al buiten. Na een controle beslisten ze om de baby van enkele maanden oud samen met de moeder naar het ziekenhuis over te brengen. Zo wilden ze uitsluiten dat een eventuele rookintoxi­catie verdere gevolgen zou hebben voor het kind. De brandweer ventileerd­e het huis en zette alle ramen open. Vanwege de rook- en roetschade verklaarde­n ze het huis tijdelijk onbewoonba­ar. Een gespeciali­seerde firma zal de woning moeten reinigen. De interventi­e duurde ongeveer een uur.

 ?? FOTO PPN ?? Het huis is door rookschade tijdelijk onbewoonba­ar. Het huis moet door een gespeciali­seerde firma gereinigd worden voor het gezin terug naar huis kan.
FOTO PPN Het huis is door rookschade tijdelijk onbewoonba­ar. Het huis moet door een gespeciali­seerde firma gereinigd worden voor het gezin terug naar huis kan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium