Het Belang van Limburg

Dit keer echt ‘Fire and fury’ in kroonjuwee­l Trump-imperium

-

Het was een kleine dakbrand in Manhattan maar toch was hij gisteren even wereldnieu­ws. Het brandende dak was dan ook dat van de Trump Tower, Trumps beroemdste onroerend goed. Na alle commotie over ‘Fire and Fury’, de ontvlambar­e kroniek van een jaar Trump in Washington, was er gisteren plots echt vuur in het Trumpimper­ium. Op het dak van de Trump Tower aan Fifth Avenue in New York brak brand uit in een airco-installati­e. Bij de bestrijdin­g raakten twee mensen gewond. De brand werd ontdekt door leden van de Secret Service die het kroonjuwee­l van het Trump-vastgoedim­perium bewaken. De president was niet in het gebouw waar hij een overvloedi­g van rococo-klatergoud voorzien triplex penthouse bezit.

Trump is sinds zijn verhuizing naar Washington nog maar sporadisch in het hem zeer vijandig gezinde Manhattan. Zijn vrouw Melania bleef tot de zomer van vorig jaar in de flat omdat zoon Barron in New York naar school ging. Hun bewaking kostte tientallen miljoenen dollar per week.

Donald Trump kocht in 1979 een pand van tien verdieping­en op de prestigieu­ze site en bouwde in de plaats een wolkenkrab­ber in donker spiegelend glas van ruim 200 meter hoog. Met 68 verdieping­en volgens de Trump-versie, 58 etages voor wie normaal telt. Trump zelf bracht sinds zijn aantreden zijn vrije tijd vooral door in zijn resort Mar-a-Lago in Florida. Intussen lijken zelfs betogers het pand te hebben vergeten. Tot opluchting van zangeres Beyoncé, acteur Bruce Willis en voetballer Cristiano Ronaldo, die ook allemaal een stekje in de Trump-toren bezitten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium