Het Belang van Limburg

Marcel Vanthilt had pas na val van trap tijd voor nieuw album

-

HASSELT - Zijn allereerst­e soloplaat kondigde Marcel Vanthilt (60) vorige maand al aan, nu heeft het beestje ook een naam. ‘CA$HCA$H’ verschijnt in maart, en dat is geen dag te laat voor Vanthilt.

“Het idee zit al jaren klaar, maar het was zoeken naar een vrij moment”, vertelt hij. “De trigger kwam pas vorig jaar, na een knullig accident. Ik was thuis van de trap gedonderd en hield daar een gebroken arm, vier gebroken ribben, een klaplong en een lelijke hoofdwonde aan over. Bijna twee maanden was ik out. Goed, dacht ik, die tijd kan ik nuttig besteden. (lacht) De plaat ligt klaar sinds september, maar pas in maart lossen we hem. Ik wil ‘CA$HCA$H’ absoluut op vinyl uitbrengen, en die productie duurt even.” Vanthilt dook in de studio met onder meer Serge Feys (T.C. Matic, Arno) en DJ 4T4 van ’t Hof van Commerce. Nog deze maand volgt een eerste single: ‘Gouden Cadillac’. Die verraadt geen bruuske breuk met Arbeid Adelt!, Vanthilts absurde electro-project waarmee hij in 2015 nog het album ‘Slik’ maakte. Maar het nummer klinkt melodieuze­r dan wat we van hem kennen. “Hij valt inderdaad lekker in het oor, maar op het album staat ook harder materiaal, hoor”, zegt Vanthilt. “De nummers zitten in hetzelfde straatje als Arbeid Adelt!, zij het zonder de compromiss­en die ik soms met de rest van de band moet maken. Ik heb even geen zin in democratie. Dus verwacht je aan stevig spul met veel synthesize­rs en dissonant lawaai. Een popplaat wordt het zeker niet. Het kan me zelfs niet schelen wat de radio ervan denkt.”

Voor Vanthilt ligt de focus nu volledig op zijn soloprojec­t. “Op televisie heb ik laatste jaren zowat alles gedaan wat kon, en ik wil even niet afhankelij­k zijn van de agenda van Arbeid Adelt!. Daarom ben enorm tevreden dat die soloplaat eraan komt. En geloof me, het zal niet de laatste zijn. Bij mijn ongeval besefte ik dat ik evengoed dood had kunnen zijn. Dat deed me alles in mijn leven op een rijtje zetten, en muziek stond met stip op één. Ik ben zestig intussen, dus te lang moet je dan niet meer wachten.” Vanthilt start op 17 februari met de try-outs voor zijn liveshow in thuisgemee­nte Leopoldsbu­rg. ‘CA$HCA$H’ ligt op 23 maart in de rekken, in februari brengt Vanthilt al een tweede single uit.

 ?? FOTO RR ?? Marcel Vanthilt.
FOTO RR Marcel Vanthilt.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium