Het Belang van Limburg

Karen Damen: “Reactie op foto was overdreven”

Meer dan 1,1 miljoen kijkers voor ‘Salamander’

-

Karen Damen heeft in het Radio 1-programma ‘De Bende van Annemie’ gereageerd op het incident met de foto bij haar nieuwe single ‘Een ander spoor’. Op het beeld is de zangeres aan het spoorlopen. ‘Ik besef wel dat ik een voorbeeldf­unctie heb’, zegt ze. ‘Maar er zijn ook platenhoez­en waarvan ik denk: ‘Dat mag dan wel.’ Guus Meeuwis (bekend van de hit ‘Per Spoor (Kedeng Kedeng)’ uit 1996, nvdr.) stond destijds ook met zijn groep op de sporen. Achteraf bekeken was het misschien ook wel een beetje reclame, iedereen weet nu dat ik een liedje heb.” Hoewel… de single raakt voorlopig in de verste verte niet in de Ultratop 50.

Toch trekt Damen niet helemaal het boetekleed aan. “Die foto was gemaakt op een verlaten spoor dat al heel lang niet meer in gebruik is. We hadden er ook toestemmin­g voor gevraagd. Maar 99 procent van de mensen vond de reactie op die foto ook overdreven.” Op de vraag van spoorwegbe­heerder Infrabel om campagne met hen te voeren tegen spoorloper­s, is de voormalige K3-zangeres niet ingegaan.(tove)

Eén beleefde nog eens een ouderwetse zondagavon­d met hoge kijkcijfer­s voor de hele line-up. De tweede reeks van ‘Salamander’ is van start gegaan met

1.142.000 live kijkers. Dat is niet zoveel minder dan de première van het eerste seizoen op 30 december 2012, toen goed voor 1.253.000 kijkers. De score is bovendien hoger dan die voor de startaflev­eringen van ‘Beau Sejour’ en ‘Tabula Rasa’, de grote zondagavon­dreeksen van het afgelopen jaar. ‘Salamander’ scoorde zondag niet de hoogste score van de avond. ‘Sorry Voor Alles’ haalde immers 1.259.000 kijkers. Voor Eén was de eerste week van 2018 een topweek met hoge cijfers voor ‘Thuis’ (1.345.000) en de première van de Kampioenen­film ‘Jubilée Général’ (1.322.000).

 ?? FOTO RR ?? De omstreden albumcover van ‘Een Ander Spoor.’
FOTO RR De omstreden albumcover van ‘Een Ander Spoor.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium