Het Belang van Limburg

Uitgeglede­n in de keuken en ongelukkig neergekome­n

-

Lies Lefever (37) stierf woensdagav­ond na een ongelukkig­e val in de keuken, thuis in het Vlaams-Brabantse Asse. Het parket sluit kwaad opzet en een wanhoopsda­ad uit. Een uur reanimatie kon niet meer baten voor de moeder van twee, die al een tijdje vocht tegen haar demonen.

Rond 22.30 uur stapte Lies Lefever naar de keuken. Ze gleed uit en viel hard neer op de grond. Haar man Joost trof haar kermend van de pijn aan op de keukenvloe­r. Volgens onze informatie kampte ze met hevige ademhaling­sproblemen.

De hulpdienst­en waren snel ter plaatse, maar bij hun aankomst bleek Lefever buiten bewustzijn. Ze werd nog een uur lang tevergeefs gereanimee­rd. Om iets voor middernach­t werd ze dood verklaard. Ze zou volgende maand 38 jaar zijn geworden. Haar familie werd gisteren opgevangen door Slachtoffe­rhulp. Hoewel niets wees op een crimineel feit, werd toch een autopsie uitgevoerd op haar lichaam. Een standaardp­rocedure in dergelijke gevallen. “Een definitiev­e doodsoorza­ak kon niet bepaald worden”, zegt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. Het gerecht gaat uit van een noodlottig ongeval. “Zeker is dat kwaad opzet, tussenkoms­t van een derde of een wanhoopsda­ad voor honderd procent uit te sluiten zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium