Het Belang van Limburg

Peers model Ivana (18) was al gewond voor haar val van balkon

-

Uit de nieuwe autopsie die in Nederland is uitgevoerd, is gebleken dat het Belgisch-Nederlands­e model Ivana Smit (18) uit Peer al voor haar val verwonding­en had opgelopen. Dat heeft de advocaat van haar familie laten weten, en haar familie bevestigt dat.

Ivana stierf op 7 december na een val van een balkon in de Maleisisch­e hoofdstad Kuala Lumpur. Uit het onderzoek van de Nederlands­e patholoog blijkt nu dat het meisje op haar achterhoof­d een bloeduitst­orting had, die al voor de val ontstaan was. Ook had ze blauwe plekken op de binnenen buitenkant van beide bovenarmen, wat erop kan wijzen dat iemand haar had vastgegrep­en. Verder onderzoek moet uitwijzen op welk moment Ivana deze letsels opliep. Er werd ook cocaïne in haar lichaam aangetroff­en, en de drug PMM/PMMA die in combinatie met coke dodelijk kan zijn.

Volgens de Maleisisch­e politie werd Ivana het slachtoffe­r van een ongeval, maar haar familie gelooft dat niet. “Er tekent zich een scenario af waar derden een actieve rol in hebben gehad. Een potentieel misdrijf”, zegt advocaat Sébas Diekstra die de familie vertegenwo­ordigt.

 ?? FOTO ?? Ivana Smit.
FOTO Ivana Smit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium