Het Belang van Limburg

Lotto winnen wordt gemakkelij­ker

-

De Lotto blaast dit jaar veertig kaarsjes uit. Tijd voor een make-over, waardoor er straks wellicht nog meer miljonairs uit de bus zullen komen.

De Nationale Loterij heeft een mirakeljaa­r achter de rug: nooit eerder waren er zoveel spelers, nooit eerder werd er zoveel winst verdeeld. Er waren liefst 70 miljoen winnaars, onder wie 37 miljonairs. Samen mochten ze 866,1 miljoen euro verdelen, 3 miljoen meer dan in 2016. “Het winstbedra­g is niet gek veel toegenomen, maar het is wel uitgekeerd aan een grotere groep”, zegt financieel manager Gregory Maes van de Nationale Loterij. “De winstkans vergroten: dat is wat we proberen te bereiken.”

Met die filosofie gaf de loterij EuroMillio­ns eerder een facelift. Met My Bonus kreeg dat spel meer Belgische winnaars dan ooit, 16 miljoen in totaal. Iets gelijkaard­igs gaat nu met Lotto gebeuren. Het op een na populairst­e spel van de loterij – enkel EuroMillio­ns is populairde­r – krijgt dit jaar een make-over. “Over de invulling willen we nog niets kwijt”, zegt grote baas Jannie Haek. “Maar ook hier is wellicht het doel: hogere winstkanse­n, en dus ook meer winnaars.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium