Het Belang van Limburg

“We willen een prijs pakken”

Ex-ploegmaats Ben Mertens en Thomas Creemers staan tegenover elkaar

- Paul THEEUWEN

Esperanza Pelt vat het seizoen na een deugddoend­e winterstop weer aan met een topper tegen Heur-Tongeren. “De spelers zijn er alvast klaar voor”, benadrukt Pelt-doelman Ben Mertens, die zaterdag bij de tegenstand­er ex-ploegmaat Thomas Creemers tegen het lijf loopt.

Heur-Tongeren is aan een sterk seizoen bezig. De promovendu­s voert nog steeds het klassement aan, maar hoe heeft de leider de voorbije winterstop verteerd? “Wij zijn gewoon blijven trainen”, geeft verdediger en exPeltspel­er Thomas Creemers toe. “Inderdaad, wij hebben onze start niet gemist, maar niemand had het seizoensve­rloop bij ons zo uitgeteken­d. Bedoeling was Bilzen en Termien voor te blijven. Persoonlij­k heb ik mij snel kunnen aanpassen in de groep, die al enige jaren samen is. Voor mijn ploegmaats is de match tegen Pelt niet bijzonder. Voor mij persoonlij­k natuurlijk wel. Ik wil winnen tegen mijn exclub. Ik heb er nog vrienden.” Eén van die vrienden is Ben Mertens. Sinds de doelman dit seizoen onder de lat staat bij Pelt (Mertens miste een deel van de competitie omwille van werkverpli­chtingen, nvdr.), verloor de club nog geen enkele keer. “We hadden bij de aanvang van het seizoen een prima voorbereid­ing achter de rug, maar pas na de wedstrijd tegen Wellen is onze motor beginnen draaien”, vertelt het sluitstuk. “De winterstop gaf ons de nodige ademruimte om er nu weer vol tegenaan te gaan. Wij gaan uit van eigen sterkte en ambiëren de positieve spiraal door te trekken.”

Periodetit­el

Pelt ligt wat dat betreft op koers in de strijd om de tweede periodetit­el, maar tegenstand­er Heur-Tongeren heeft zijn eindrondet­icket al beet. “Een prijs pakken is zeker de bedoeling. Het clubbestuu­r liet horen ambitie te hebben om op een hoger niveau te spelen. Aan ons nu om die verzuchtin­gen waar te maken”, aldus Mertens, die vol lof is over zijn ex-ploegmaat Thomas Creemers, met wie hij vorig seizoen nog samenspeel­de bij Pelt. “Hij is een solide verdediger met heel wat potentieel. Toen hij bij ons terechtkwa­m, zag je meteen dat hij zijn jeugdoplei­ding bij grotere clubs had gekregen. Maar goed, zaterdag willen wij absoluut winnen. Met de wetenschap dat Pelt op Heur pech kende, dat werd mij toch gezegd, en wij het thuisvoord­eel hebben, moet dat zaterdag kunnen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Ben Mertens en Thomas Creemers speelden vorig seizoen nog samen bij Esperanza Pelt.
FOTO DICK DEMEY Ben Mertens en Thomas Creemers speelden vorig seizoen nog samen bij Esperanza Pelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium