Het Belang van Limburg

Atlético en Arsenal met optie op halve finale

-

Atlético Madrid heeft verdiend een flinke optie genomen op de halve finales van de Europa League na 2-0-winst tegen Sporting in de heenmatch van de kwartfinal­es. Koke opende de score na amper 22 seconden, afgaande op het klokje dat de UEFA bij de tv-uitzending plaatst. Snel, maar het kan veel beter. Zo scoorde Jan Sykora van Slovan Liberec in september 2016 na amper 11 seconden tegen Qarabag, de snelste goal ooit in de Europa League. In de Champions League scoorde de Nederlande­r Roy Makaay in maart 2007 na 10 seconden en 12 honderdste­n met Bayern tegen Real Madrid.

Lukaku geblesseer­d

Griezmann maakte er gisteren na veertig minuten 2-0 van. Bij beide treffers maakte de Portugese defensie een slechte beurt. Bryan Ruiz (ex-AA Gent) nam de bal in het slot vol op de slof, maar doelman Oblak redde knap.

Arsenal mag zich ook opmaken voor de halve finale na 4-1winst CSKA Moskou. Lazio Roma, zonder de geblesseer­de Jordan Lukaku, maakte er tegen Salzburg een doelpunten­kermis van (4-2). Leipzig won met 1-0 van Marseille.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Griezmann maakte gisteren het tweede doelpunt voor de Madrilenen.
FOTO EPA-EFE Griezmann maakte gisteren het tweede doelpunt voor de Madrilenen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium