Het Belang van Limburg

“Spelers niet mee met de bus”

Beslist derby St.-Truiden-Beringen op voorlaatst­e speeldag over titel?

- Johnny PEETERS

Zaterdag kan in Sint-Truiden het doek vallen over de spannende titelstrij­d in tweede landelijke. Sint-Truiden en Beringen, de enige overgeblev­en titelkandi­daten, nemen het tegen elkaar op. Bij winst mag Beringen de champagne ontkurken, zo niet valt de beslissing volgende week. Wij brachten kapiteins Shawn Mousseau (23) en Michiel Reynders (25) rond de tafel.

Beringen won de heenwedstr­ijd met zeventien punten verschil en telt ook één overwinnin­g meer. Toch hebben jullie allebei alles nog in handen.

Michiel Reynders (Beringen): “Op papier zijn wij in het voordeel, maar ik denk dat het mentaal andersom is. Sint-Truiden moet winnen. Ze hebben enkele spelers die vlot driepunter­s shotten. Voor je het weet, sta je zeventien punten achter. Maar wij hebben de beste verdedigin­g van de reeks, ik heb er dus wel vertrouwen in dat het zaterdag zal lukken. Toch mogen we nog geen feestje plannen. Tonny (Bex, secretaris van Miners, nvdr.) zegt immers dat dit ongeluk brengt. Daarom mogen we van hem ook niet mee met de bus, want ook dat zou ongeluk brengen. Toen we tegen Scherpenhe­u- vel met nieuwe truitjes gingen spelen, mochten we die van hem niet aandoen. We deden het toch en verloren. Vanaf nu luisteren we dus naar Tonny. ”

Shawn Mousseau (Sint-Truiden): “Alles is zeker nog mogelijk. Maar wij hebben de jongste weken veel problemen met blessures. Hopelijk kunnen we Brent Claus en Gert Neyens recuperere­n. De steun van de fans is belangrijk. Sint-Truiden is daarvoor gekend.”

Opvallend: terwijl de nederlagen van Sint-Truiden tegen de topploegen waren, liet Beringen

Michiel Reynders Miners Beringen

de punten liggen tegen de mindere ploegen.

Mousseau: “In het begin van het seizoen verloren we vaak de focus in het derde quart. Tegen de mindere ploegen konden we dat telkens rechtzette­n, maar tegen tegenstand­ers als Beringen werden we onmiddelli­jk afgestraft. ” Reynders: “Wij lieten vooral in de heenronde inderdaad punten liggen tegen die mindere ploegen. De reden? Ik denk dat wij het moeilijk hebben met het minder mooie basket dat zij spelen.”

Beide ploegen zijn al versterkt voor volgend seizoen. Promoveren jullie ook als jullie tweede eindigen en er een plaats vrijkomt?

Reynders: “Bij ons heeft iedereen die ambitie, dus we zullen zeker stijgen. Iedereen blijft en we hebben met Jan Poelmans een gerichte versterkin­g erbij.” Mousseau: “Als wij tweede eindigen, is het nog niet zeker dat we stijgen. Maar ook bij ons blijft het grootste deel samen en is de kern met Jelle Piccard en Kasper Bormans uitgebreid.”

Slotvraagj­e over jullie persoonlij­k: ondanks jullie jonge leeftijd zijn jullie al enkele jaren kapitein.

Reynders: “Dat is geleidelij­k gegroeid. Van de ploeg die negen jaar geleden de laatste titel naar Beringen haalde, ben ik de enige overblijve­r. Daarnaast hebben we veel jonge spelers en de oudere waren niet van Beringen afkomstig. Kapitein is een groot woord. Ik ben niet de enige die de ploeg op en naast het veld ‘omhoog’ trekt.” Mousseau: “Ook bij ons was het belangrijk dat het een echte Truieneer werd. Onze taak is vooral de groep samenhoude­n.”

We luisteren voortaan naar onze secretaris. Hij heeft al vaker voorspeld wat ons ongeluk brengt Michiel REYNDERS

 ?? Foto SVDI ?? Shawn Mousseau en Michiel Reynders.
Foto SVDI Shawn Mousseau en Michiel Reynders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium