Het Belang van Limburg

Vechtschei­ding van 1,5 miljoen euro

MANAGER VAN HOLSBEECK AANVAARDT MINNELIJKE SCHIKKING COUCKE NIET

-

CHARLEROI 1 - ANDERLECHT 2

Herman Van Holsbeeck had tot vrijdag 17 uur om de schikking van Marc Coucke te aanvaarden. Van Holsbeeck kwam ’s morgens wel naar de club om zijn auto in te leveren, maar ging niet in op het financiële voorstel. Waarom ook? Volgens zijn contract heeft hij bij ontslag recht op 24 maanden salaris plus bonussen. Opgeteld blijkt dat om meer dan 1,5 miljoen euro te gaan en wat de nieuwe RSCAvoorzi­tter voorstelde was minder. Nu wordt het dus hard tegen hard. Coucke wil zo weinig mogelijk betalen, Van Holsbeeck er zo veel mogelijk uithalen. Anderlecht kan proberen om een “zware fout” te vinden om onder die ontslagver­goeding uit te raken. Maar wat is een zware fout? Schond het pisnijdige interview dat Van Holsbeeck gaf bij de presentati­e van Coucke als voorzitter de interne gedragscod­e? Voer voor advocaten.

Oude bestuur weg

Anderlecht stuurde ’s middags wel een sec persberich­t dat de samenwerki­ng met Herman Van Holsbeeck werd stopgezet zonder bedankje. Daarna volgde ook de mededeling dat Luc Devroe de nieuwe sportdirec­teur wordt.

’s Avonds gingen Coucke en Devroe dan naar Charleroi-Anderlecht kijken. Opvallend was dat zowat alle vroegere bestuurder­s en aandeelhou­ders - Roger Vanden Stock, Pol Goossens, advocaat Daniel Spreutels, Emile Servranckx...- niet meer aanwezig waren. Michel Verschuere­n was er wel, maar zijn zoon Michael zit natuurlijk in de nieuwe Raad van Bestuur.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium