Het Belang van Limburg

Ricardo Sa Pinto wordt door zijn eigen bestuur onrecht aangedaan

-

AKKOORD

“Waar rook is, is vuur. Als iedereen zegt dat Preud’homme de nieuwe trainer wordt, zal dat waarschijn­lijk zo zijn. Het is een goede vriend van voorzitter Venanzi. Ik vind de timing van dit alles zeer ongelukkig en van weinig respect getuigen ten opzichte van Sa Pinto. Hij heeft de beker gewonnen en play-off 1 gehaald, maar tegen clubiconen als Preud’homme kan je niet op. Al wordt hij straks kampioen. De mensen gaan in Luik al zwijmelen als ze zijn naam horen vallen.”

“Als ze Preud’homme daadwerkel­ijk binnenhale­n, moeten ze naar Sa Pinto toe heel netjes zijn. Hij ligt nog een jaar vast en ik weet niet wat voor ontslagreg­eling hij heeft, maar hij verdient die waardering wel. Hij heeft daar iets neergezet. Je kan wel zeggen dat Standard altijd play-off 1 moet spelen, maar je moet de realiteit onder ogen zien. Zo goed is die ploeg niet. Het begin was niet om aan te gluren. Hij is naar de club en zijn spelers toe altijd vrij rustig gebleven, heeft zijn eigen mensen altijd verdedigd. Dat hij nu niet meer met de pers wil praten, kan ik nog ergens begrijpen. Er zou toch alleen maar naar Preud’homme gevraagd worden. Al moeten ze nog iets verzinnen voor die 45.000 euro boete die hij moet betalen.”

“Dan zit je nog met al dat gedoe in Anderlecht. Van Holsbeeck, die voor die club toch heel wat heeft betekend, nam nu ontslag en Devroe zit er al een hele tijd te werken. Deschacht mag plots ook weer bij de A-kern trainen. Een beslissing van de spelers, zo blijkt. Dat heb ik echt nog nooit gehoord. Zo ken ik Anderlecht helemaal niet.”

Al wordt Sa Pinto kampioen, tegen clubiconen als Preud’homme kan je niet op

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium