Het Belang van Limburg

Foodmaker opent deuren “voor het eerst in winkelstra­at”

-

In het ‘Food district’ gaat het hard dezer dagen. Op de Zuivelmark­t opende BBC, in het Hemelrijk is een nieuwe zaak op komst en ook voor het failliete Poeskaffee lijkt een overname op til. En nu is Foodmaker geland in Hasselt. Op de Botermarkt hebben ze dat geweten.

Nu de werf die bijna een jaar lang de buurt in de ban hield verdwenen is, valt plotseling op hoeveel terrasjes er aan mekaar gelinkt zijn. Een lint van gevulde stoelen en banken. “Daarom hebben we voor deze locatie gekozen”, zegt zaakvoerde­r Stijn Vankrunkel­sven (43). “Het heeft inderdaad lang geduurd, omdat we tijdens de onderhande­lingen plots de kans zagen om er ook het achterligg­ende pand bij te betrekken. Daardoor kunnen we nu de hoek met de Raamstraat maken, wat een prachtige locatie oplevert.” “Bovendien is de Hasseltse vestiging ook de eerste van onze negen zaken die we in een ‘echte’ winkelstra­at openen. Alle andere liggen in kantoorbuu­rten. Daarom hebben we ook voor meer beleving in de zaak gezorgd. Met lage koeltogen waarin de klanten vaak zelf hun maaltijden kunnen samenstell­en. Dat gaat van gezonde ontbijtmix­en over broodjes, verse soepen, pasta en toast tot salades, lunches, taarten en andere desserts. Vaak met bio-ingrediënt­en, maar er is ook een aanbod vegan, glutenvrij, suikervrij en ga zo maar door. Bovendien kweken we heel veel van onze groenten en kruiden zelf, zodat alles kraakvers in de koeltogen belandt. We zijn alleszins bijzonder blij dat we in deze buurt een plek hebben gevonden. Tussen allemaal collega’s, want concurrent­en zijn we niet. Kijk rond je, overal zitten de terrassen vol. We hadden een beetje argwaan voor ons concept midden in de stad, maar de Hasselaren en hun bezoekers ontvangen ons blijkbaar met open armen.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Zaakvoerde­r Stijn Vankrunkel­sven: “We zijn bijzonder blij dat we in deze buurt een plek hebben gevonden.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Zaakvoerde­r Stijn Vankrunkel­sven: “We zijn bijzonder blij dat we in deze buurt een plek hebben gevonden.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium