Het Belang van Limburg

“De twee besten zaten vooraan”

de

-

Geen excuses bij Sep Vanmarcke. Zijn zesde plaats aan de streep was de juiste plaats, gaf hij eerlijk toe. “En ook over de winnaar moet je niet discussiër­en. De sterkste heeft gewonnen.”

1

Waarom reageert niemand op de uitval van Sagan op 54 kilometer van de finish?

“Ik begrijp de vraag. Het was inderdaad niet onmogelijk om mee te gaan. En Sagan laat je normaal niet alleen rijden. Alleen: Stybar laat je normaal ook niet alleen rijden. En die was eerder ook al zichzelf tegengekom­en. Vandaar dat ik wachtte. Ik dacht dat Sagan zichzelf ook misschien zou tegenkomen. Alleen is dat niet gebeurd. Plus: er waren nog zoveel ploegen vertegenwo­ordigd rondom mij. Ploegen die met meer renners in die groep zaten. Quick Step, Trek, BMC… Ik vond dat het meer aan hen was om achter Sagan aan te gaan.”

Waarom sta jij niet op het 2

podium?

“Omdat ik leeg was. Moe. Sowieso was Sagan de sterkste. We hebben er met zes stevig achter gereden, het draaide goed rond, maar toch kwamen we amper dichter bij Sagan en Dillier. Dan kan je niet anders dan zeggen dat de twee besten vooraan zaten. Net zoals die derde plaats van Terpstra niet onverdiend is. Hij was in de achtervolg­ende groep de sterkste. Waren we allemaal even goed als hij geweest, we hadden misschien wel nog de kloof kunnen dichten.”

Ben je ontgoochel­d of 3

toch tevreden?

“Het was een heel snelle, eerlijke koers waarin iedereen op de juiste plaats is geëindigd. Dan heb je weinig reden om ontgoochel­d te zijn. Had ik iets meer gehoopt van de voorbije kasseiklas­siekers in zijn geheel? Misschien. Ik had graag in Roubaix of de Ronde op het podium gestaan. Anderzijds werd ik wel derde in de Omloop Het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen. Slecht is dat niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium