Het Belang van Limburg

Paars-wit wil Engels, Rennes gaat voor Trebel

-

Luc Devroe mikt op een sensatione­le transfer voor Anderlecht. De sportief directeur wil namelijk Björn Engels (23) terug naar België halen. De verdediger van Olympiakos beleeft in Griekenlan­d niet zijn verhoopte voetbaldro­om. Engels, supporter en ex-speler van Club Brugge, zegt niet meteen nee.

Enorm gevoelig. Dat zou een transfer van Engels naar Anderlecht zijn. Maar de verdediger moet elke sportieve uitweg overwegen nu blijkt dat Olympiakos niet de bestemming van zijn dromen blijkt te zijn. De Griekse recordkamp­ioen plukte Engels afgelopen zomer weg bij Club Brugge voor zo’n zeven miljoen euro. De verdediger begon onder Besnik Hasi als basisspele­r, maar verloor die status na het snelle ontslag van de ex-Anderlecht­coach. Hoewel hij zich rond de jaarwissel­ing herpakte, mocht Engels in de laatste zeven competitie­matchen slechts één keer meedoen. Bovendien komt Olympiakos al enkele maanden niet al haar financiële plichten na.

Engels tekende een contract voor vier seizoenen, maar zijn huidige situatie doet andere clubs nadenken. Een van die clubs is dus Anderlecht. Paars-wit riskeert Kara Mbodj – als die fit raakt - en Leander Dendoncker te verliezen en moet zich met het oog op volgend seizoen achterin versterken. Engels is daarbij een serieuze piste, al zal Olympiakos een groot deel van de zeven miljoen euro die het voor de Belg neerlegde willen recuperere­n. De verdediger zelf zegt volgens onze informatie niet meteen nee tegen een transfer, sportief directeur Devroe hoopt hem te overtuigen.

Rennes plant bod op Trebel

Björn Engels is niet de enige die de transferca­rrousel bij Anderlecht laat draaien. Zo liet Adrien Trebel (27) nogmaals weten dat hij een akkoord had met het oude RSCA-bestuur om deze zomer te mogen vertrekken en dat hij verwacht dat de nieuwe directie zich daaraan houdt. In januari ving Marseille nog bot, nu duikt er een nieuwe Franse ploeg op. Stade Rennes is financieel sterk genoeg om enkele miljoenen te bieden voor Trebel. De huidige Franse nummer vijf plant dan ook een bod. Na twee weken schorsing maakt de middenveld­er zondag overigens zijn rentree. Luc Devroe was dan weer aanwezig bij Oostende-Eupen. Hij bekeek er nog eens Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge (24) die op weg is naar paars-wit.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Engels speelde van 2006 tot 2017 voor Club Brugge.
FOTO PHOTO NEWS Engels speelde van 2006 tot 2017 voor Club Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium