Het Belang van Limburg

‘Monster van Münster’ was razend op dokters

-

MÜNSTER - De Duitser die zaterdag met een bestelwage­n inreed op een terras in Münster en daarbij twee mensen doodde, meende dat hij mismeester­d was door dokters. Dat blijkt uit een 92 pagina’s lange afscheidsb­rief die Jens R. (48) neerschree­f, en die de Duitse krant ‘Bild’ kon lezen.

Uit de brief blijkt dat Jens R. op zowat iedereen uit zijn omgeving kwaad was. Zijn ouders zouden hem van kleinsaf geïsoleerd en mishandeld hebben. Hij kreeg daardoor naar eigen zeggen gedragssto­ornissen, en hij probeerde als zevenjarig­e al uit het leven te stappen.

In zijn brief vertelt Jens R. dat hij door die jeugdervar­ingen impotent was geworden, dat hij alcoholver­slaafd raakte, en dat hij aan paniekaanv­allen leed.

In 2015 moest Jens R. geopereerd worden aan een rugproblee­m. Maar de artsen zouden de operatie verknoeid hebben. Sindsdien was hij naar eigen zeggen kreupel, leed hij aan vreselijke rugpijnen, en was hij incontinen­t.

Jens R. had volgens de politie een verleden van psychische problemen. Hij benam zichzelf het leven na de aanslag. Twintig anderen raakten gewond.

→ Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordl­ijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1­813.be.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium