Het Belang van Limburg

Nicolas Cage in het rood door koopversla­ving

Met 90 films op zijn conto is Nicolas Cage (54) één van de actiefste acteurs in Hollywood. Maar met een reden: door allerlei absurde aankopen zit hij op een enorme schuldenbe­rg. Zo gaf Cage fortuinen uit aan privéeilan­den, een spookhuis en het skelet van

-

Gisteren begon Nicolas Cage aan de opnames van ‘Primal’, zijn 91ste film, met de Nederlands­e Famke Janssen als tegenspeel­ster. Hoog liggen de verwachtin­gen niet, want zijn kwaliteits­norm heeft Nicolas Cage al even laten varen. Voor ‘Leaving Las Vegas’ won hij nog een Oscar, met ‘Gone In 60 Seconds’, de ‘National Treasure’-films en ‘Con Air’ scoorde hij wereldwijd­e kaskrakers. Maar nadien nam Cage zowat iedere rol aan die hem werd aangeboden. Dat leverde stinkers op als ‘Ghost Rider’, ‘The Wicker Man’ en onlangs nog ‘Army of One’, waarin hij jacht maakt op Bin Laden. De laatste jaren haalden de meeste van zijn films de bioscoop niet en werden ze rechtstree­ks op dvd gelost.

Vijftien huizen

Voor Cage is het van moeten. De acteur heeft een enorm gat in zijn hand en kocht al de meest bizarre dingen. Op een gegeven moment bezat hij vijftien huizen, waaronder een kasteel ter waarde van 6,5 miljoen euro en een écht spookhuis van 2,8 miljoen euro. Ook had hij twee eilanden op de Bahama’s. Van de overleden sjah van Perzië kocht hij een peperdure Lamborghin­i, nadat er al negen Rolls-Royces op zijn oprit stonden. En dan is er nog Cages voorliefde voor exotische dieren: zo haalde hij twee witte cobra’s, een haai, een krokodil en een octopus in huis. Pronkstuk was het skelet van een dinosaurus, met een prijskaart­je van maar liefst 250.000 euro.

Vijf films per jaar

Zijn koopversla­ving heeft Cage in nauwe schoentjes gebracht. Zo moest hij de Amerikaans­e belastingd­ienst al een boete van meer dan 5 miljoen euro betalen. Zijn fortuin van 122 miljoen euro is intussen geslonken naar 20 miljoen dollar. Dat bedrag verdiende hij vroeger naar verluidt per film. Nu moet hij vijf films per jaar maken om zijn levensstij­l vol te houden.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Eén van de vele huizen van Nicolas Cage, inclusief wijnkelder en privébiosc­oop. Prijskaart­je: 19 miljoen dollar.
FOTO ISOPIX Eén van de vele huizen van Nicolas Cage, inclusief wijnkelder en privébiosc­oop. Prijskaart­je: 19 miljoen dollar.
 ?? Foto HBVL ?? Op de oprit van Cage staan negen Rolls-Royces Phantom geparkeerd.
Foto HBVL Op de oprit van Cage staan negen Rolls-Royces Phantom geparkeerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium