Het Belang van Limburg

“Alles in teken van Michael”

Renners Veranda’s Willems herdenken overleden ploegmakke­r Eerst hartstilst­and, dan val

-

Helemaal kapot zat hij daar, Dries De Bondt (foto links). Uitgeput na een vroege en lange vlucht, maar nog meer overmand door verdriet. De Bondt was een van de renners van Veranda’s Willems die gisteren wel wilde starten in de Brabantse Pijl, als ultiem eerbetoon aan de overleden Michael Goolaerts.

De ploegmakke­rs die niet deelnamen – onder wie ook Wout van Aert en Stijn Devolder – waren samen met de hele entourage ook afgezakt naar de start in Leuven, waar ze bij hun aankomst meteen werden weggeleid naar een hoekje van het Ladeuzeple­in, ver weg van de massa. Ploegleide­r Michiel Elijzen was de eerste die uit de bus kwam. “De koers staat vandaag volledig in het teken van Michael, de rest is bijzaak”, klonk het.

Het was best onwezenlij­k om zien, de ingetogenh­eid van de anders zo enthousias­te wielerfans toen het team naar het startpodiu­m trok. Die ingetogenh­eid maakte plaats voor massaal applaus, de mooiste steunbetui­ging die Van Aert en co. zich maar konden bedenken.

Dat even later – na minuten stilte en kippenvel – de koers op gang geschoten werd, speelde helemaal geen rol. Gisteren stond alles in het teken van Michael. De rest was bijzaak. Michael Goolaerts is niet overleden door de val die hij maakte tijdens Parijs-Roubaix. Uit de autopsie blijkt dat hij al een hartstilst­and kreeg toen hij nog op de fiets zat. Pas nadien volgde de val. De autopsie kwam er op verzoek van het parket van Cambrai. Dat opende na het overlijden een onderzoek om te achterhale­n wat tot de dood van Goolaerts had geleid. Wat de hartstilst­and veroorzaak­t heeft, is nog niet bekend. Dat moet verder onderzoek aan het licht brengen.

 ?? FOTO MARC HERREMANS - MEDIAHUIS ??
FOTO MARC HERREMANS - MEDIAHUIS
 ?? FOTO HBVL ?? De hele ploeg verscheen aan de start met de zwarte rouwband “ALL4GOOLIE”.
FOTO HBVL De hele ploeg verscheen aan de start met de zwarte rouwband “ALL4GOOLIE”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium