Het Belang van Limburg

Zoekactie in Maastricht naar vermiste Genkenaar

Nog altijd geen spoor van Ronald Vandereyck­en

- Nancy VANDEBROEK

Een 50-tal leden van de federale politie en de civiele beschermin­g hebben gisteren in Maastricht de hele dag gezocht naar een spoor van de sinds juni vorig jaar vermiste Ronald Vandereyck­en uit Genk. De actie leverde niets op.

Ronald Vandereyck­en werd op zaterdag 3 juni voor het laatst gezien nabij apotheek De Voorzorg in het centrum van Genk. Zijn Peugeot 207 werd een dag later opgemerkt door fietsers op een landweg vlakbij de Louis Paul Boonstraat in Gellik. Bij het naderen van de auto zagen de fietsers alleen een man achter het stuur van de wagen zitten. Ze fietsten verder, maar schrokken toen ze op de plek waar de wagen had stilgestaa­n een grote plas bloed zagen. DNA-onderzoek wees later uit dat het bloed van de vermiste Vandereyck­en was. Meerdere zoekacties naar de Genkenaar, zijn auto en gsm, leverden niets op, tot zijn Peugeot op 27 juli uit het Albertkana­al werd gehesen. Blijkbaar kon de wagen worden gevonden door een gerucht dat in Lanaken de ronde deed. Bilzenaar Marc C. zou kort na de verdwijnin­g van Vandereyck­en de Peugeot bij een particulie­r hebben aangeboden in ruil voor een motor die te koop stond. Toen de verkoper te kennen gaf dat hij niets kon aanvangen met een interieur dat vol bloed zat, zei de Bilzenaar dat hij de auto in het Al- bertkanaal zou laten verdwijnen. De onderzoeke­rs houden er rekening mee dat het lichaam van de Genkenaar in Maastricht is gedumpt of begraven. Met veel manschappe­n werd gisteren gezocht op twee locaties: in de omgeving van het containerp­ark en het oude stort. Vermoedeli­jk werd daar na de verdwijnin­g van Vandereyck­en nog een signaal van zijn gsm opgevangen.

 ?? FOTO TOM PALMAERS
Foto HBVL ?? Met man en macht werd gisteren de hele dag tevergeefs gezocht in Maastricht naar de vermiste Genkenaar. Ronald Vandereyck­en is vermist sinds juni vorig jaar.
FOTO TOM PALMAERS Foto HBVL Met man en macht werd gisteren de hele dag tevergeefs gezocht in Maastricht naar de vermiste Genkenaar. Ronald Vandereyck­en is vermist sinds juni vorig jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium