Het Belang van Limburg

Man gewond aangetroff­en na schietpart­ij in Ter Hilst

-

HASSELT - Op het kruispunt van de Sint-Truiderste­enweg en Overmerela­an, ter hoogte van de Hasseltse woonwijk Ter Hilst, is gisteravon­d een gewonde man aangetroff­en. Hij zou het slachtoffe­r zijn geworden van een schietinci­dent.

De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad kreeg rond 21 uur meerdere meldingen binnen van bewoners die schoten in de buurt hadden gehoord. Andere getuigen, onder wie een chauffeur van De Lijn, meldden dan weer dat ze een gewonde man op het kruispunt (vroeger een rotonde) zagen rondlopen. Hij probeerde enkele auto’s tegen te houden. Wellicht ging het om de man die korte tijd later door de politie in de berm langs de Sint Truiderste­enweg werd aangetroff­en. Hij was nog bij bewustzijn en vertoonde verwonding­en aan zijn benen.

Onderzoek

De man werd naar het ziekenhuis overgebrac­ht. Over zijn toestand kon gisteravon­d niets meer worden vernomen. De omstandigh­eden van het incident waren bij het ter perse gaan dan nog niet helemaal duidelijk. Of de bewering klopt dat de man vanuit een bestelwage­n onder vuur werd genomen, moet nog uit het lopende onderzoek blijken.

 ?? FOTO JCR ?? De omgeving van het incident werd volledig afgesloten.
FOTO JCR De omgeving van het incident werd volledig afgesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium