Het Belang van Limburg

“Ik mis geen enkele

Seizoensre­velatie CASPER DE NORRE over STVV, zijn beste positie, kapotte jeans en zijn liefde voor soaps

- Gunter SCHOOFS

Met de lente in het land is geen decor beter geschikt dan de Bloesembar in Sint-Truiden om Casper De Norre aan de tand te voelen. Aan de hand van elf zeer uiteenlope­nde dilemma’s blikt de Truiense seizoensre­velatie vooruit op de match van zondagavon­d in Oostende. “We willen aan de kust iets doen aan onze uitreputat­ie.”

“Beste match die ik ooit gezien heb”

“Ik heb het Champions Leagueduel woensdagav­ond live op televisie gezien. Wat een topper. Technisch, tactisch, tempo, snelheid van uitvoering, de spanning die erop zat,... Het was een van de beste matchen die ik ooit gezien heb. Beide teams waren aan mekaar gewaagd, maar ik supporterd­e toch voor Madrid. Ik ben meer fan van Ronaldo dan van Messi. Het was duidelijk strafschop. Als Vazquez die duw van Benatia niet had gekregen, had hij gescoord. De rode kaart voor Buffon was niet onterecht, maar de ref voelde de situatie niet aan. Geel voor de doelman had volstaan.”

Anderlecht of Club Brugge?

“Anderlecht wint, Club speelt kampioen”

“Club Brugge heeft het in Gent en Anderlecht altijd moeilijk. Daarom denk ik dat paars-wit zondag de topper wint. Ik kan me de laatste zege van Club in het Astridpark zelfs niet herinneren (1998, nvdr.). Bovendien kreeg Anderlecht een boost na de 1-2-zege in Charleroi en weten ze dat ze een kruis mogen maken over de titel als ze niet winnen. Toch denk ik dat Club kampioen wordt. Thuis laten ze niet veel liggen en uit zullen ze hier en daar hun punten wel sprokkelen. Ik zie AA Gent zelfs nog meer weerwerk bieden dan Anderlecht. Sinds Vanderhaeg­he de touwtjes in handen heeft, staat het daar als een huis.”

Sushi of Broodje Truval?

“Sushi, situatie zal veranderen onder Van Den Abbeele”

“Sushi. Ik ben er zot van. Van McDonald’s of hamburgers ben ik geen fan, ook al is het Broodje Truval hier de specialite­it. Maar je wil met sushi ook richting onze Japanse bazen, zeker? Nu Tom Van Den Abbeele aan de slag is, zal voor spelers en staf meer duide- lijkheid volgen met oog op volgend seizoen. We zullen meer van de overname merken dan de voorbije maanden het geval was, toen zagen of hoorden we nauwelijks iemand.”

De Roeck of Trainer X?

“De Roeck, hij pakte zelfs meer punten dan Leko”

“Op een voor mij nieuwe positie heb ik onder De Roeck erg veel gespeeld. Ik heb veel progressie gemaakt en kan met hem aan het roer nog veel vooruitgan­g boeken. Daarom hoop ik dat hij blijft. De groep staat duidelijk achter hem. Dat heb je tegen Antwerp kunnen zien.”

“Weer vanaf nul beginnen onder een nieuwe trainer, zou een forse aanpassing vergen. Ziet een nieuwe coach mij ook als linksback? Al bij al hebben we het beste seizoen achter de rug sinds de terugkeer naar eerste klasse. Ivan Leko haalde 30 punten na de reguliere competitie, hij werd nooit in twijfel getrokken. De Roeck pakte 37 punten.”

“Kan ik echt niet voor allebei kiezen?”

“Ik heb alle matchen gespeeld, behalve tegen Gent, Antwerp, Eupen en Club Brugge. In die laatste twee duels viel ik in. Ik heb veel minuten kunnen maken en ervaring opgedaan. (lacht) Kan ik niet voor beide zaken kiezen? Want dit is verdorie moeilijk. Joker!”

Linksback of nummer acht?

“Als back volwaardig eersteklas­sespeler”

“Linksback. Dit seizoen heb ik mijn eerste stappen gezet als flankverde­diger. In eerste klasse heb ik nog nooit als acht gespeeld, alleen bij de jeugd en in de amateurree­ksen bij Geel. Om te weten of ik die positie op het hoogste niveau aankan, zou ik er mijn kans weleens willen krijgen. Maar het zou weer aanpassen zijn, want ik heb al een jaar niet meer op het middenveld

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium