Het Belang van Limburg

Aflevering van ‘Thuis’”

-

gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat ik als back volwaardig eersteklas­sespeler kan blijven.”

Technisch of tactisch?

“Ik kan op beide vlakken nog progressie maken”

“Bedoel je op welk vlak ik het meest moet bijleren? Beide. Mijn passing en voorzetten met links moeten beter, net als mijn kopspel.” “Ook tactisch en positionee­l kan ik nog groeien. Het is nog altijd ‘maar’ mijn eerste seizoen als back. Soms dek ik op de verkeerde momenten door, of schuif ik niet gepast naar binnen. Die situaties moet ik beter leren lezen.”

Tattoo of kapotte jeans?

“Kapotte jeans enige ‘stoute’ in mijn persoon”

“Ik heb geen tattoo. (lacht) Wel een kapotte jeans. In tegenstell­ing tot sommige ploegmaats interesser­en tattoos me weinig. Ik ben wel opgegroeid met de rage van kapot- te jeans. Een ‘gewone’ vind ik maar saai. Het is het enige ‘stoute’ in mijn persoon, denk ik. Wat tattoos betreft, verander ik in de toekomst misschien nog van mening, maar ik denk niet dat ik er ooit eentje van STVV laat zetten. (lacht)”

Thuis of Familie?

“Er zijn twee kampen bij de STVV-Vlamingen”

“(schatert) Je doelt op mijn liefde voor soaps, zeker? Ik kijk inderdaad elke dag naar ‘Thuis’. Als ik eens een aflevering mis, zal ik altijd een inhaalmano­euvre doen. Dat is begonnen als kleine jongen, samen met mijn mama. De liefde voor ‘Thuis’ is daarna nooit meer weggegaan.”

“Of er ooit over ‘Thuis’ of ‘Familie’ gesproken wordt in de kleedkamer? Toch wel. Alleen bij de Vlamingen dan. Er zijn twee kampen. De Petter en Steppe zijn de ‘Thuis’-kijkers. Kotysch en Schevenels volgen ‘Familie’. De ene groep zegt dat in ‘Thuis’ slecht geacteerd wordt, terwijl de andere dat dan weer van ‘Familie’ vindt.”

“Geef mij maar besproeid Stayen”

“Ik ga toch voor thuiswedst­rijden. Ik vind het kunstgrasv­eld op Stayen fijn, zeker als het besproeid is. Uit kom je soms echt barslechte terreinen tegen. Moeskroen, Kortrijk en Eupen bijvoorbee­ld. Op verplaatsi­ng raapten we weinig punten. Alleen in Anderlecht hebben we gewonnen. We weten dat dat in de toekomst beter moet. Maar meerdere jongens voelen zich beter in hun sas op kunstgras.”

STVV of Oostende?

“Ik ken de intenties van Oostende niet”

“Zoals gezegd: we willen iets doen aan onze slechte uitreputat­ie. De goeie match tegen Antwerp moet een vervolg krijgen. Ik ken de intenties van Oostende niet, maar ze speelden maar twee keer gelijk. Als we ons niveau halen van tegen Antwerp, kunnen wij winnen.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Casper De Norre blikt in de Bloesembar terug op zijn eerste jaar in eerste klasse. “Ik ben ervan overtuigd dat ik als linksback een volwaardig eersteklas­sespeler kan blijven.”
Foto TOM PALMAERS Casper De Norre blikt in de Bloesembar terug op zijn eerste jaar in eerste klasse. “Ik ben ervan overtuigd dat ik als linksback een volwaardig eersteklas­sespeler kan blijven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium