Het Belang van Limburg

“Minstens één prijs”

TOM ROBYNS (Initia) lonkt naar Frankrijk of Scandinavi­ë

- Ivo KWANTEN

Het is moneytime in play-off 1 bij de mannen. Achilles Bocholt (tegen Visé) en Initia Hasselt (tegen Sporting NeLo) kunnen zaterdag een optie nemen op een plaats in de finale, met de Belgische titel als inzet. “We willen minstens één prijs pakken”, zegt Tom Robyns, die met Initia Hasselt ook al in de bekerfinal­e staat.

Robyns, spelverdel­er bij Initia, waarschuwt wel voor overdreven optimisme. “We speelden dit seizoen al drie keer tegen NeLo”, blikt hij terug. “In de competitie wonnen en verloren we een match. In de beker hadden we verlenging­en nodig om ons van NeLo te ontdoen. Het wordt dus een lastig karwei.”

Kater

Initia begon aarzelend aan het seizoen. Pas na de winterstop kwam de ploeg goed op dreef. “Dat goed gevoel wilden we ook in de Final Four van de BeNeleague vasthouden, maar de Lions en Aalsmeer zadelden ons met een enorme kater op”, zucht Robyns. “De Belgische titel en beker zijn de twee resterende doelen. We realiseren ons wel dat we geen cadeaus zullen krijgen. Over de bekerfinal­e tegen Visé (op 21 april in Leuven, nvdr.) hebben we het nog niet gehad. De focus ligt nu volledig op NeLo, dat zich met een zege weer volledig in de titelrace knokt. Winnen wij, dan is een kloof geslagen en ligt de weg naar een tweede finale open. Van die twee finales willen we er minstens eentje winnen. Moet kunnen, want dit seizoen hebben we al van elke Belgische club in eerste klasse gewonnen.” Initia zal het volgend seizoen zonder Vonckx (naar Atomix), Houbrechts, Bogaerts (stoppen allebei) en Vanbrabant (nog een vraagteken) moeten stellen.

Transfer

Robyns sluit een transfer naar het buitenland niet uit. “Ik heb een manager onder de arm genomen. Die bekijkt of er mogelijkhe­den zijn in Frankrijk of Scandinavi­ë. Ik ben bijna 27 jaar en veel kansen om in een sterke buitenland­se competitie te spelen, zullen er niet meer komen. Verder zijn er nog contacten in België, maar die gesprekken - ook die met Initia Hasselt - staan voorlopig on hold. Een transfer naar het buitenland is prioriteit. Lukt dat niet, dan hoop ik dat ze me in België nog ergens willen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Tom Robyns nam een manager onder de arm voor een transfer.
FOTO SERGE MINTEN Tom Robyns nam een manager onder de arm voor een transfer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium