Het Belang van Limburg

“Ik heb een andere stijl”

Zoon van Patrick Dewael op lijst Open Vld Hasselt

- Yves LAMBRIX

Frank Dewael (34), de oudste zoon van liberaal boegbeeld Patrick Dewael, krijgt de zevende plaats op de lijst van Open Vld bij de gemeentera­adsverkiez­ingen van 14 oktober in Hasselt.

Na voormalig TVL-gezicht Philip De Hollogne heeft Open Vld Hasselt met Frank Dewael een nieuw opmerkelij­k gezicht binnengeha­ald. “Lijsttrekk­ers Hans Similon en Laurence Libert hebben me overtuigd om mee mijn schouders te zetten onder hun vernieuwen­d, inhoudelij­k project. Het wordt ook echt tijd dat Hasselaren opnieuw fier worden op hun bestuur”, zegt Frank Dewael, die enkele maanden geleden met vrouw en zoontje Matthias (3) van Brussel naar Hasselt verhuisde.

Frank Dewael wil ervoor ijveren dat jonge mensen in Hasselt blijven of er komen wonen. “Zij zorgen voor de nodige zuurstof in de stad. Bovendien leert de stadmonito­r dat er in Hasselt 125 jobs zijn voor 100 inwoners. Dat is prima maar die jobs moeten natuurlijk ingevuld kunnen worden.”

“Veel geleerd van vader”

Frank Dewael was voorzitter van het Liberaal Vlaams Studentenv­erbond VSV en was in 2014 eerste opvolger op de Brusselse Kamerlijst. “Politiek is dus niet nieuw voor mij”, geeft hij toe. “Als liberaal stel ik vast dat de voorbije legislatuu­r de belastingd­ruk in Hasselt met 18 procent en de schuldgraa­d met 11 procent zijn gestegen. Dat moet veel beter. Dat vereist dat we kritisch nadenken over investerin­gen.”

Dewael junior geeft toe dat hij veel van zijn vader heeft geleerd. “Al veertig jaar toont hij een onuitputte­lijke drive en engagement om de samenlevin­g te veranderen. Hij kan een ruimte vullen en mensen doen luisteren. Dat vind ik knap en ik leer daarvan. Al geef ik toe dat ik een andere stijl heb en dat ik vooral iets rustiger ben (lacht).”

 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ?? Frank Dewael.
FOTO HBVL Frank Dewael.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium