Het Belang van Limburg

Laurent met motor in Hasselt om hemden te kopen

Prins Laurent kocht zaterdag ‘enkele hemden’ bij Stijn Helsen

- Jo SMEETS

HASSELT - Ongewoon bezoek zaterdag in de winkelstra­ten van Hasselt: prins Laurent kwam shoppen bij Helsen Tailors. “Omdat Stijn een goede vriend is”, zegt de prins. “En omdat ik fan ben van zijn werk. Ik zal hem dan ook altijd steunen.”

Dat de meest excentriek­e der Belgische prinsen graag gaat shoppen bij Stijn Helsen, is al lang geen geheim meer. Zaterdag kwam hij nog eens afgezakt naar Hasselt. “Ik denk dat ik toch wel mag zeggen dat Stijn een vriend is”, zegt prins Laurent. “Ik heb hem en zijn familie zeer graag. Als ik nieuwe kleren nodig heb, ga ik naar Stijn. Zaterdag ben ik enkele hemden gaan kopen. Stijn is iemand die echt zijn best doet in de modewereld, hij is bekwaam en toont ontzettend veel moed in zijn ontwerpen. Dat mag wel eens gezegd worden.”

En Stijn Helsen vindt op zijn beurt dat het wel eens gezegd mag worden dat prins Laurent zeer modebewust is. “Het valt me op dat hij bijzonder goed op de hoogte is van fashion”, aldus Helsen. “Hij is al jaren klant, is fan van mijn werk en kent er ook echt iets van. Prinses Claire is ook klant. En prins Laurent heeft bij ons al eens een cadeautje gekocht voor zijn kinderen. Dat worden dus onze volgende klanten.” (lacht)

Eco-prins

Prins Laurent kwam naar Hasselt met zijn Quadro4, een motor op vier wielen. “Ik wil eigenlijk niks anders meer”, zegt hij. “Die motor is zeer veilig op de weg, is baanvast, hij verbruikt weinig en de technologi­e die erachter zit is in één woord fantastisc­h. In de files win je er ove- rigens veel tijd mee. Ik wil niet meer met mijn wagen in de stad rijden, want dat is niet meer van deze tijd. Geef mij maar een motor als deze. Of de elektrisch­e fiets.”

Ik weet dat Vlamingen al eens graag lachen met de Limburgers, maar dat heb ik nooit goed begrepen

Prins Laurent

Hasselt voorbeelds­tad

De prins is niet alleen onder de indruk van zijn motor en de kledij, hij is ook verlekkerd op Limburg. “Telkens ik in Hasselt kom, ben ik onder de indruk”, zegt hij. “Wat een mooie, gezellige, propere en geraffinee­rde stad. Een voorbeeld voor alle Belgische steden, neem dat maar van me aan. Ik weet dat Vlamingen al eens graag lachen met de Limburgers, maar dat heb ik nooit goed begrepen. Zo vriendelij­k en oprecht. Een voorbeeld: telkens ik in Hasselt kom, lijkt het wel of Stijn een nieuwe winkel heeft geopend. Dus ik was zaterdag een beetje in de war toen ik zijn winkel niet meteen kon vinden in al die kleine straatjes. Wel, enkele Hasseltse politieman­nen boden zich spontaan aan om me te helpen. Ik werd ook aangesprok­en door de mensen op straat. Ze herkenden me zelfs met mijn helm op. (lacht) Ik ging met plezier met hen op de foto. Echt, van alle Vlamingen hebben Limburgers de meest zuidelijke spirit.”

 ?? FOTO SH ??
FOTO SH
 ?? FOTO HBVL ?? Prins Laurent was ook in de wolken met zijn Quadro4: “Ik wil niet meer met mijn wagen in de stad rijden, geef mij maar een motor als deze.”
FOTO HBVL Prins Laurent was ook in de wolken met zijn Quadro4: “Ik wil niet meer met mijn wagen in de stad rijden, geef mij maar een motor als deze.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium