Het Belang van Limburg

“Het moeilijkst­e is achter de rug”

0 op 6 en toch geen greintje twijfel bij Club-spelers

- Junior VERBEEKE/Guillaume MAEBE

De nederlagen tegen AA Gent en Anderlecht doen het Brugse vertrouwen nog altijd niet wankelen. Steen en been werd er geklaagd over de videoref, gevloekt werd er omdat alweer niet gescoord werd. Maar twijfels over de titel? Nergens te bespeuren.

Nul op zes bij je twee grootste concurrent­en voor de titel: logisch dat zoiets in het hoofd kan kruipen. Toch was het opvallend hoe gisteren de frustratie over de nederlaag veel groter was dan eventuele twijfels over de titelkanse­n. Club weet dat het nu voor een cruciale week staat: Charleroi en Standard komen naar Jan Breydel. Zes op zes en er is geen vuiltje aan de lucht. “Iedereen kent onze thuisreput­atie”, aldus Lior Refaelov. “We wisten dat we een zware start hadden. We moeten gewoon rustig blijven. Stress en druk zijn niet nodig. Als we thuis onze kwaliteit tonen, komt het wel goed. Dat houden we in het achterhoof­d.”

Misplaatst­e arrogantie?

Is de houding van Club na twee verliespar­tijen én geen enkele veldgoal in play-off 1 misplaatst­e arrogantie of gewoon gezond verstand? Het neigt eerder naar dat laatste. In Brugge weten ze ook dat Anderlecht woensdag naar Standard trekt. Als Sporting daar punten laat liggen, staan de Brusselaar­s weer waar ze gisteren om 17.59 uur stonden: te ver van de leider.

De achterstan­d van paars-wit bedraagt in theorie ook nog altijd vier punten in plaats van drie. “We zijn pas drie matchen ver. Nu hebben we het moeilijkst­e gehad”, vulde Vanaken aan. “Die twee thuiswedst­rijden moeten nu gewoon gewonnen worden. We moeten reageren.” Brandon Mechele vindt zelfs dat er geen vuiltje aan de lucht is. “We hebben het moeilijkst­e gehad. We zijn vooral ontgoochel­d omdat we in twee matchen meer verdienden. We hebben nu enkele moeilijke verplaatsi­ngen gehad. Je krijgt dan al niet veel kansen, dus we hebben nagelaten om efficiënt te zijn. Voor hetzelfde geld scoren we volgende keer weer drie of vier keer. Ik zie geen probleem.” Club volop aan het twijfelen? Neen dus. Of ze kunnen érg goed acteren.

“Ik ben niet nerveus”, haalde Vanaken nog een laatste keer de schouders op. “Ze hebben pas drie punten ingehaald. We weten dat het kon gebeuren en het is nu zaak om die punten terug te winnen. Anderlecht heeft ook enkele lastige matchen voor de boeg.” Ook de kapitein van het Brugse schip, Ivan Leko, wil niet dat zijn spelers nu ongemakkel­ijk op hun stoel beginnen te schuifelen. “Ik ben gewoon teleurgest­eld. Dat wil niet zeggen dat we gaan twijfelen. Pas op 20 mei zal blijken wie kampioen wordt. "

 ?? Foto BELGA ?? Hans Vanaken: “Onze volgende twee thuiswedst­rijden moeten gewonnen worden.”
Foto BELGA Hans Vanaken: “Onze volgende twee thuiswedst­rijden moeten gewonnen worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium