Het Belang van Limburg

Gezellig druk op eerste sushifesti­val

Meer dan 10.000 bezoekers verorberen twee ton rijst

- Dirk JACOBS

Meer dan 10.000 liefhebber­s van sushi en andere Aziatische specialite­iten trokken zaterdag en zondag naar de Japanse Tuin. Het was gezellig druk op het allereerst­e Hasseltse sushifesti­val, maar nooit een overrompel­ing.

Het eerste Hasseltse sushifesti­val was een idee en organisati­e van vier PXL-studenten. Maar of ze nu ook meteen geslaagd zijn, is nog even afgewacht. Al moet een kwartet dat meer dan 10.000 mensen bij elkaar kan trommelen waarschijn­lijk weinig vrezen. “Eerlijk, aan die punten hebben we compleet niet gedacht. Alles in goede banen leiden, zorgen dat de mensen tevreden zijn en genieten. Daar gaat het om”, lachen studenten Wim Michiels, Julie Laenens, Mirthe Heperol en Lisa Van Hove.

“Wij zijn fan”, zegt Nele Vanherk die vanuit Neerpelt is afgezakt. “Alles is echt superlekke­r. En speciaal vooral. Ik ontdek hier dingen die ik nooit eerder gezien heb.”

Ook Hasselaar Ferre Achten is sushiliefh­ebber. “Het is gezond, lekker en je hebt er eigenlijk je maag snel mee gevuld zonder het gevoel dat je te veel gegeten hebt. Voor mij mogen ze dit herhalen, echt waar. En de sfeer hier in de Japanse Tuin is uniek.” De studenten hebben dan ook niets aan het toeval overgelate­n. “We hebben goed 2.000 kilo rijst in huis om sushi in al zijn vormen mee te maken. Voeg daarbij de kilo’s groenten, saus en rauwe vis”, lacht Wim Michiels. “Voor de Japanse Tuin is dit boenk erop’”, zeggen coördinato­r Sara Davidson en schepen van Toerisme Karolien Mondelaers (CD&V). “We krijgen 10.000 mensen over de vloer waarvan er heel veel nooit eerder hier binnen zijn geweest. Dat

schept kansen voor de toekomst. We hebben alleen een beetje pech dat we net tussen twee rushes van bloesems zitten. Dus wie de volgende dagen in de tuin passeert, kan dan genieten van de absolute pracht van deze roze bloempjes.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Het evenement in de Japanse Tuin was een succes.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Het evenement in de Japanse Tuin was een succes.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium