Het Belang van Limburg

Wordt het Duivelsber­gcircuit een wielerpara­dijs?

- Marc Cornelisse­n

WIELRENNEN/AUTOSPORT NIEUW WIELERCENT­RUM

Een delegatie van Cycling Vlaanderen heeft vorige week een bezoek gebracht aan de Duivelsber­g in Opgrimbie. Massimo Van Lancker, sporttechn­isch coördinato­r, keerde laaiend enthousias­t terug naar huis. “Wij gaan actief op zoek naar veilige wielerinfr­astructuur en zijn de mogelijkhe­den in Vlaanderen in kaart aan het brengen. Daarbij kijken we nu ook uit naar samenwerki­ngen met bestaande infrastruc­tuur, zoals ons bikepark op de hippodroom in Kuurne. Onze Limburgse afdeling heeft ons op de Duivelsber­g gewezen, waar we al een mountainbi­keclub hebben”, legt de zoon van Eric Van Lancker (winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en Gold Race) uit. Afgelopen woensdag vond de eerste kennismaki­ng plaats. Van Lancker: “We zijn met open armen ontvangen door de rallycross­club en we zijn superentho­usiast. Op het circuit en in een aangrenzen­d bosje zou je parcours kunnen maken voor verschille­nde discipline­s: veldrijden, mountainbi­ke, wegwielren­nen, freestyle. Eigenlijk ligt er al heel veel. Bovendien zijn er al douches, een cafetaria en parking aanwezig. Het zou een ideale locatie zijn voor jeugdoplei­dingen en initiaties voor kinderen, maar ook voor bedrijfsda­gen. Met de wielerscho­ol in Zolder, de piste in Peer en enkele BMX-banen zou het plaatje in Limburg compleet zijn. Het was een eerste, vrijblijve­nd gesprek, maar we staan te springen om van deze site iets te maken. Samen met de autosport, want het is de bedoeling om de handen in elkaar te slaan om de mogelijkhe­den te optimalise­ren. Circuit Zolder is het beste voorbeeld van hoe autosport en wielrennen compatibel kunnen zijn.”

Nog geen vergunning

Een niet te onderschat­ten obstakel is dat de Duivelsber­g momenteel geen vergunning heeft. Het gebied ligt in een recreatiez­one, maar aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen. Er zijn plannen om dat natuurgebi­ed te verdubbele­n. Het circuit had dit jaar zijn 50ste verjaardag moeten vieren, want de eerste autorace dateert al uit 1971. Over twee weken is het exact een jaar geleden dat er de laatste autorace plaatsvond. In mei vorig jaar werd een vergunning geweigerd omdat het bijhorende Milieueffe­ctrapport (MER) niet voldeed. Een nieuwe aanvraag wacht nu op een behandelin­g.

Van Lancker: “Die vergunning moet natuurlijk in orde komen, anders kunnen we niets doen. We willen dat dossier ondersteun­en. Belangrijk is dat alle partijen goed samenwerke­n: de rallycross, de wielerfede­ratie, de plaatselij­ke mountainbi­ke-club en de gemeente Maasmechel­en. Maar ik voel goodwill langs alle kanten en er komt binnenkort een overleg.”

Geen rallycross in 2021

De rallycross op de Duivelsber­g wordt georganise­erd door de Belgische Rallycross Vereniging. Voorzitter Michel Vigneron bevestigt de gesprekken. “In eerste instantie staan wij heel positief tegenover dit initiatief. Maar rallycross moet voor ons altijd de hoofdbrok blijven. De aanvraag voor een nieuwe vergunning loopt, we hopen daar eerstdaags meer nieuws rond te krijgen. Of er dit jaar nog rallycross komt? Door corona hebben wij momenteel geen haast. In mijn ogen zal het 2022 zijn eer we weer zullen organisere­n. En dan vieren we ook die 50ste verjaardag.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? De Duivelsber­g in Opgrimbie is binnen twee weken al een jaar gesloten.
FOTO KAREL HEMERIJCKX De Duivelsber­g in Opgrimbie is binnen twee weken al een jaar gesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium