Rukomet uz Ditu

Dani - - Fokus -

Potražite nas na policama, naše deterdžente arix tenzo, idu, čuveni 3-de… Mi još nemamo novca da se reklamiramo, bila je izjava jedne od radnica tuzlanske Dite, nakon čega su se rukometni klubovi uključili u akciju besplatnog reklamiranja nekadašnjeg giganta.

Ništa tu ne bi bilo previše čudno da i sam rukomet u BiH nije na niskim granama. Vrlo zanimljiv podatak je da su našu zemlju u evropskim takmičenjima ove sezone predstavljala samo tri od mogućih sedam klubova. Razlog su finansije, kojih je za sportske kolektive svake godine sve manje, a održavanje uspijeva zahvaljujući entuzijazmu čelnika klubova. Samo nekoliko klubova u bh. rukometu ima konstantan i siguran izvor finansiranja.

Prvi se u akciju, kako su Dani već pisali, uključio ŽRK Krivaja, a potom su akciju podržali i ŽRK Jedinstvo Adler i RK Bosna Sarajevo.

Jedinstvo je u akciju krenulo od utakmice sa Krivajom pred svojim navijačima, kada su rukometašice tuzlanskog kluba pozirale sa velikim banerom, na kojem su proizvodi Dite, da bi se nekoliko dana kasnije u akciju uključio i RK Bosna Sarajevo, na inicijativu člana UO mr. sci. Rijada Kobilja..

Rukometašice Jedinstva s reklamnim banerom Dite

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.