Rudimental u završnici

Dani - - Opservatorij -

Globalni muzički fenomen Rudimental DJ uveličaće proslavu desetog rođendana banjalučkog Demofesta svojim DJ setom. Ova žurka je specijalni poklon Demofesta, a Rudimental DJ će svojim nastupom u subotu, 22. jula, obilježiti finalno veče Demofesta. Grupa Rudimental osnovana je 2010. godine, a prvi album Home objavljuje 2013.

Platinasti tiraž

Rudimental uspijeva prodati preko pola miliona kopija svog prvog albuma, koji je tako postao jedno od svega nekoliko debi-izdanja kojima je to uspjelo tokom prvih 12 mjeseci. Ovo im donosi nagradu BRIT za numeru Waiting All Night, kao najbolji singl, kao i nominaciju u druge dvije vodeće kategorije, a bili su nominovani za MOBO nagradu, te Mercury Prize.

Uspostavljen kao jedan od najvećih sastava u Velikoj Britaniji, sa platinastim tiražima, BRIT nagradom za singl Waiting All Night i rasprodatim turnejama, Rudimental nastavlja da gradi ime na međunarodnoj sceni. Rekordna prodaja u Australiji, ogromna popularnost u Evropi i uspješna turneja po SAD-u sa Edom Sheeranom, ovu ekipu čini istinskim globalnim zvijezdama.

Basstion bina

Najavom Rudimental DJ seta je, kako su saopštili iz Demofesta, zatvoren glavni program Demofesta, tokom kojeg će na Basstion bini nastupiti još i Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemason, Funkerman i Dubioza kolektiv, dok će publika na Beton bini moći da sluša Lačni Franz, Edu Maajku, Bad Copy, kao i grupe Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje..

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.