Stigao KA+

Dani - - Autodani -

Potpuno novi Ford KA+ je kompaktni automobil koji pruža izuzetan unutrašnji prostor, ekonomičnu potrošnju goriva i zabavu tokom vožnje za kupce u Evropi po veoma pristupačnoj cijeni. Pridruživši se Fordovoj liniji malih automobila, uz najprodavaniji model Fieste, KA+ nudi atraktivnu novu alternativu za evropske kupce koji žele prostran, dobro opremljen i kvalitetan mali automobil. U Bosni i Hercegovini početna cijena potpuno novog KA+ je 28.500 KM u ovlaštenim Fordovim salonima u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli, Bijeljini i Mostaru.

KA+ s pet vrata baziran je na Fordovoj globalnoj platformi malih automobila i nudi dosta prostora za pet osoba na ukupnu dužinu manju od četiri metra. Zapremina prtljažnika je 270 litara i može se dodatno povećati spuštanjem stražnjih sjedišta. KA+ je nešto kraći od Fieste, ali je za 29 milimetara viši. Na stražnja sjedišta mogu se lako smjestiti tri putnika.

Ovaj model ima atmosferski četverocilindarski 1.2-litarski Ti-VCT benzinski motor koji je dostupan u izlaznim snagama od 70 i 85 KS. Potrošnja goriva mu je do 5 litara na 100 km u kombinovanoj vožnji..

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.