Zaštititi specijalce od terorističke prijetnje

Dani - - Biznis Vijesti -

Tešanjski Koteks, firma koja proizvodi opremu za policiju i druge specijalne službe, u saradnji s holandskim partnerom razvija novi model balističkog prsluka koji će biti namijenjen domaćem i ino-tržištu.

"Taj prsluk svoju primjenu treba naći u redovima sigurnosnih snaga, odnosno specijalne policije i vojnih jedinica. Odlučili smo se na izradu novog modela zbog potreba na tržištu, ali i zaštite ljudi koji su svakodnevno suočeni s terorističkim prijetnjama širom svijeta", kaže za Fenu direktor proizvodnje Koteksa Hamza Hotić.

Koteks, o kojem su Dani ranije opširno pisali, već je zadovoljio zahtjeve standarda STANAG 2920 za balistički deminerski prsluk, a Hotić kaže da se trenutno gradi i oprema i prva balistička laboratorija u BiH koja će u budućnosti omogućiti još kvalitetniju proizvodnju balističke opreme.

Kako je poznato, Koteksovi proizvodi se proizvode u skladu s vojnim standardima ili specifikacijama ili nekim drugim ekvivalentima i za to posebno namijenjenim komponentama, a što je prepoznato od policijskih i vojnih službi kako u BiH, tako i u regionu..

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.