Prevarili su vas lažni povratnici

Dani - - Fokus - (Er. M.)

"Vi ste se u Foči sastali sa sarajevskom fočanskom zajednicom i sa povratnicima na baterije. Nisu Vas smjeli ni odvesti kod pravih povratnika, jer mi živimo u katastrofalnom stanju bez pomoći od bilo koga", stoji u pismu Emila Mezbura koji sa ženom i dvoje djece živi u Foči, napisanom federalnom ministru za izbjegla i raseljena lica Edinu Ramiću nakon što je posjetio ovaj grad.

U pismu Mezbur obavještava ministra da se stanje dodatno pogoršalo nakon dolaska Izeta Spahića za predsjednika SO Foča koji, prema tvrdnjama iz pisma, živi u Sarajevu. Tamo živi i Izet Karović, za kojeg Mezbur kaže kako se lažno predstavlja kao predsjednik povratnika.

"Vjerovatno Vam nisu smjeli reći da u Foči djeluje Udruženje građana povratnika Bošnjaka čiji je predsjednik Kundo Izet, koji živi u Foči, da imaju dvije porodice, moja i Suljić Džemala, čija djeca idu u školu u ovom gradu i da im roditelji nisu zaposleni", piše Mezbur.

U pismu se tvrdi kako se pomoć povratnicima dijeli po partijskoj liniji SDA, uglavnom onima koji ne žive u Foči. Predsjednik SO Foča se optužuje da u Opštinu zapošljava penzionere, a kritike nije pošteđen ni goraždanski muftija koji sve to navodno podržava.

"Zbog ovakve katastrofalne politike koju vodi fočanska SDA, Foču će napustiti i ovo malo istinskih povratnika", stoji u pismu.

Mezbur i Suljić, povratnici u Foču

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.