To je samo statistika

Dani - - Iluzije -

Ministrica finansija i dopremijerka FBiH Jelka Milićević za Dane kaže da je “izvršenje Proračuna FBiH za 2016. dobro, iznosi više od 94 odsto i nema razloga da se ne usvoji. Čak je Vlada FBiH za izvršenje Proračuna u ovakvim uvjetima trebala biti pohvaljena”.

“Svi transferi iz Proračuna FBiH su uredno izmirivani, Proračun je pratio umirovljenike, ratne i neratne invalide, transfere i naravno otplatu unutarnjeg i vanjskog duga. Ova Vlada je za dvije godine sanirala naslijeđeni deficit od blizu 200 milijuna KM”, navodi Milićević.

To što izvještaj o izvršenju budžeta nije usvojen, ona tumači kao “isključivo rezultat svih dešavanja na političkoj sceni i previranja u određenim strankama”.

“Dvanaest zastupnika HDZ-a su svi bili na sjednici Zastupničkog doma i podržali Izvješće o izvršenju Proračuna FBiH za 2016. Kada se na sjednici razmatrao dnevni red, on je jedva usvojen i to je odmah bio znak da je vrlo upitan rad i mogućnost izglasavanja bilo koje točke, pa i samog Izvješća o izvršenju Proračuna za prošlu godinu. Na određeni način Izvješće je čista statistika o ostvarenim prihodima i troškovima u Proračunu”, kaže ministrica.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.