Postignuti zavidni parametri kvaliteta

Dani - - Opservatorij -

Festival će, istakao je direktor MFF-a, zajedno s programom u konkurenciji, prikazati 45 filmova

UŠirokom Brijegu se od 23. do 26. avgusta održava 18. Mediteran film festival. U konkurenciji je 12 dugometražnih dokumentaraca koji će se boriti za nagradu MFF Projektor ''Grand Prix - Jack Daniel's'' te deset kratkometražnih dokumentarnih filmova koji se natječu za MFF Projektor ''Best Short''. Najbolji film birat će i publika, a taj film čeka nagrada MFF projektor ''Audience Award''.

''Festival već posljednjih pet, šest godina drži razinu koja je i u programskom i produkcijskom smislu zavidna, po svim parametrima smo drugi festival u BiH i time se ponosimo i za to smo i nagrađeni'', rekao je direktor Mediteran film festivala Tomislav Topić.

Topić je istakao i kako ove godine filmovi dokaze s velikih festivala poput Berlina, Cannesa, Venecije, Amsterdama, Rotterdama... ''Ponosni smo na naš program. Jako je teško ući u selekciju našeg festivala. Neću specijalno izdvajati niti jednog autora, ali mediji su pisali o Penelope Cruz. Bili smo s njom u kontaktu, ona se ispričala i neće moći doći zbog ranije preuzetih obveza'', kazao je Topić.

Festival će, istakao je direktor MFF-a, zajedno s programom u konkurenciji, prikazati 45 filmova. Naglasio je kako je filmska radionica jedna od najkvalitetnijih takvih radionica u BiH. ''Možda mi nećete vjerovati ako kažem da proračun radionice premašuje proračun natjecateljskog dijela. Gosti su nam američki predavači koji su radili s 30-ak djece iz Hercegovine na dva kratka filma koji će biti prikazani na otvaranju festivala'', rekao je.

Robert Bubalo, producent MFF-a, istakao je kako je najveća televizijska kuća na svijetu HBO prepoznala festival, dok neki drugi nisu. ''I to je ljepota i tuga ove produkcije. Dok nas u svijetu prepoznaju, kod nas to baš i ne čine oni koji bi trebali. Ovo je divan osjećaj, ali postoje problemi na koje mi ne možemo utjecati. Kad sam predstavljao europarlamentarcima MFF, bili su oduševljeni, ali ne shvaćaju s kakvim problemima se susrećemo'', pojasnio je Bubalo, dodavši kako uvijek vlada blaga nesigurnost..

Mediteran film festival: 22 filma u takmičarskom programu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.