Kuća za sve naše ljude

Dani - - Opservatorij -

Mikser House, koji se nalazi u industrijskoj zoni sarajevskog naselja Pofalići, odnosno kompleksu "Vaso Miskin Crni", svoja vrata za sve posjetioce otvara 8. septembra. Iz Miksera ističu da jedva čekaju podijeliti s građanima svoj dosanjani san - Kuću za sve naše ljude.

U petak, 8. septembra, biće otvorena galerija "Frederic Maurice". Nakon jednosatne svečanosti slijedi otvaranje Balkan Design Shopa, nakon čega će gosti od 20 sati u "event spaceu" imati priliku da uživaju u koncertu Dječije filharmonije sastavljene od mladih muzičara iz Zagreba, Beograda, Skoplja i Sarajeva s dirigentom Ljubišom Jovanovićem i solistom Jovanom Kolundžijom na čelu. Iz Mikser Housea ističu da su ta djeca čudo i najavljuju da će gosti, osim u klasičnom repertoaru, imati priliku da uživaju i u prepoznatljivim numerama filmske muzike.

U 22 sata, kako je najavljeno, otvoriće se vrata "event spacea" za sve prijatelje Miksera koji nisu uspjeli dobiti pozivnicu, a koje će zabavljati Rambo Amadeus. Oko ponoći, kada đavoli i anđeli vode bitku vezanu za spavanje, snove rastjeruje urnebesni umjetnički DJ dvojac Uroš Đurić i Žika Todorović koji će prisutne uvesti u novi dan, najavljeno je iz Mikser Housea.

U subotu, 9. septembra, Mikser House Sarajevo pripremio je prvi komercijalni program. Kako kažu, prvi rif na svom terenu će u 21 sat odsvirati najpotentniji progresivni sarajevski bend Skroz. Nakon Adnana Šarana i ekipe i skoro dvije godine od posljednjeg nastupa u Sarajevu, na scenu izlazi Damir Urban sa svojom četvorkom..

Oko ponoći, kada đavoli i anđeli vode bitku vezanu za spavanje, snove rastjeruje urnebesni umjetnički DJ dvojac Uroš Đurić i Žika Todorović

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.