Mišićavi dasa

Dani - - Autodani -

Audi je predstavio drugu generaciju Audija RS5, objavio da je početna cijena 80.900 eura i da je za pogon namijenio potpuno novi 2,9-litarski V6 motor, potpomognut sa dva turbopunjača, koji su iz šest cilindara istisnuli 450 KS i 600 nm obrtnog momenta. To je u kombinaciji težinom od 1.655 kg omogućilo značajno ubrzavanje Audija RS5.

Najveća brzina kod RS5 je serijski limitirana na 250 km/h, ali se uz doplatu limit može povećati na 280 km/h, dok je ubrzanje do “stotke” samo 3,9 sekundi.

Za RS5 Audi nudi dva sistema vješanja, u unutrašnjosti se ističu sportski profilisana sjedišta presvučena Nappa kožom prošivenom crvenim koncem sa “dijamantskim” dezenom po sredini. Tu je sportski podrezan trokraki upravljač obložen brušenom kožom, koja se nalazi i na ručici mjenjača, te oblogama vrata.

Virtuelni instrumenti se nadopunjuju ekranom visoke rezolucije putem kojeg vozač “komunicira” sa Audijevim multimedijanim MMI sistemom. Svana se ističu nova Matrix LED svjetla, pozadinu krase sportski difuzor vazduha, dvije ovalne izduvne cijevi i mali spojler na poklopcu prtljažnika..

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.