BOSANSKIBAROMETAR

Dani - - Fokus -

Duško Šnjegota

2 a možda čovjek i nije bio za taj posao? Lijepo je opozicija, koja ga je početkom septembra branila u narodnoj skupštini RS-a, koju godinu ranije glasala protiv izbora Duška Šnjegotine za glavnog entitetskog revizora. Protiv su bili zato što je došao iz Ministarstva finansija RS-a, što je, je li, budilo sumnju da će pripaziti režim u kontrolama. Pa je, onda, otkrićem kako je vlast sakrila više od sto miliona kM deficita iznenadio sve. Jedini problem je to što je, takvom hrabrošću, iznenadio i samog sebe. zato i nije trebalo više od jednog javnog nastupa Milorada Dodika i jedne zatvorene kafice, pa da Šnjegota ode sam. Gdje, valjda se dogovorio..

Damir Džumhur

1 Štošta je u svojih 25 godina uradio najbolji bh. i 40. teniser svijeta (u trenutku dok nastaje ova crtica). I taj ranking i onaj prvi milion koji je zaradio na teniskim terenima i uspjeh koji je postigao samo sa svojom porodicom i uskim krugom prijatelja koji su vjerovali da dijete iz BiH može napraviti te rezultate. no, sve je to prolazno, a iza Damira Džumhura će ostati nešto mnogo više. Ostaće djeca koja su uzela teniski reket u ruke i neće da ga ostave zato što neke čike misle da su njihove političke gluposti važnije od života, od strasti, od ljubavi... to ni njemu, ni momcima koji su s njim u reprezentaciji niko ne može oduzeti..

Nedeljko Čubrilović

3 čak i među najgorima postoji najgori. Postoji onaj čija će slika kad se spomene bahatost biti pred očima svih koji tu riječ čuju. aktuelni predsjednik nSRS-a nedeljko čubrilović jeste taj. naizgled smiren, staložen, povremeno i nagodan, a opet dovoljno bahat da sa skupštinskog zasjedanja izbaci sve koji ne misle kao on. kako god kome izgledala opozicija postrojena iza čubrilovićevog stola, jedino što on nije smio uraditi, bilo je da uvede policiju u nSRS i tako spriječi opoziciju da uđe na zasjedanje. a uradio je baš to. I pokazao da kao što policiji nije mjesto u parlamentu, ni njemu nije mjesto za onim stolom iza kojeg je stala opozicija..

Reuf Bajrović

1 Dobar je razlog Reuf Bajrović našao za povlačenje sa predsjedničkog mjesta u Građanskom savezu: zemlji treba ujedinjena ljevica, razjedinjena je zbog ličnih sujeta, pa ako je on problem, onda tog problema više nema. Dobrovoljno povlačenje stranačkih čelnika i inače je rijetko u BiH, bilježimo ih tek po jedno u našoj stranci i SDS-u zbog izbornih neuspjeha i PDP-u gdje je Mladen Ivanić mjesto ustupio mlađima. zato je Bajrovićev potez još zanimljiviji: koliko bi državu krenulo kad bi, zato što su problem, sami otišli Dodik, čović, Izetbegović..., likovi koji ne samo da neće da odu nego neće čak ni sami sebi priznati da su baš oni problem..

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.